Muhtar adayı ölümlü koltuğa talip

Aydın'ın İncirliova İlçesi Acarlar Beldesi'nde, görevi başında 4 belediye başkanının ölmesi ile gündeme gelen ve Belediye Başkanlığı'na son olarak seçilen CHP'li Aşkın Şimşek'in oturmadığı koltuğa, talip çıktı.

Muhtar adayı ölümlü koltuğa talip
12 Eylül 2013 Perşembe 13:08 tarihinde eklendi.
Koltuğun kendilerine verilmesini isteyen İncirliova Cumhuriyet Mahallesi Muhtar adayı Aşkın Ergezen, "Eğer uygun görürseniz, muhtar olduğum zaman bu makam koltuğunu bize bağışlayın. Bu koltuk artık ünlü bir koltuk" dedi. Muhtar adayının isteğine olumsuz yanıt veren Aşkın Şimşek, "Buna ben karar veremem. Eğer elimde olsa, seve seve koltuğu size verirdim" diye konuştu.
 
Görevi başında 4 belediye başkanının hayatını kaybetmesi nedeniyle 'Uğursuz' olarak nitelenen Acarlar Belediyesi makam koltuğuna talip çıktı. Son olarak başkanlığı seçilen ve makam koltuğuna oturmayan Belediye Başkanı CHP'li Aşkın Şimşek'i ziyaret eden İncirliova Cumhuriyet Mahallesi Muhtar adayı Aşkın Ergezen, o koltuğu istedi. Makam koltuğuna talip olduğunu dile getiren Ergezen, şöyle dedi:
 
"Dört belediye başkanımızı bu koltukta kaybettik. Bunun üzüntüsünü yaşamaktayız. Makam koltuğunun satılacağını duydum ve koltuğa talip olarak buraya geldim. Eğer uygun görürseniz, muhtar olduğum zaman bu makam koltuğunu bize bağışlayın. Muhtar koltuğu olarak kullanalım. Bu koltuk artık ünlü bir koltuk oldu."
 
BAŞKAN'DAN OLUMSUZ YANIT
 
Yeni Belediye Başkanı Aşkın Şimşek ise, makam koltuğunun belediyenin kayıtlı demirbaşları arasında yer aldığı için ihale ile satmalarının mümkün olmadığını söyledi. Başkan Şimşek, şöyle konuştu:
 
"Belediyemizin kapanmasına da 6 aylık bir süre kaldı. 6 ay sonra bilindiği üzere Acarlar Beldesi İncirliova'nın bir mahallesi olacak. İncirliova'da hangi Belediye Başkanı göreve gelirse, koltuğun bağışlanıp bağışlanmayacağı kararını o verebilir. Şu an ben buna karar veremem. Elimde olsa, seve seve koltuğu size veririm."

DHA