"Muhteşem bir evlat kaybettim"

Pazartesi sabahı akciğer kanseri tedavisi görürken vefat eden Meral Okay, dün toprağa verildi. Ünlü senarist ve oyuncunun 82 yaşındaki babası Ata Katı, kızının ardından “Tek söyleyeceğim, muhteşem bir evlat kaybettim” dedi.

Muhteşem bir evlat kaybettim
11 Nisan 2012 Çarşamba 20:13 tarihinde eklendi, 2.285 kez okundu.

 

Meral Okay dün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Bebek Hümayun-u Abad Camisi’nde düzenlenen törende taziyeleri kabul eden Meral Okay’ın babası Ata Katı, “Gösterdikleri ilgiden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Tek söyleyeceğim muhteşem bir evlat kaybettim” dedi.
 
Cenaze töreninde, kalabalık nedeniyle zaman zaman izdiham yaşandı. Meral Okay’ın yakın dostu Sezen Aksu, oğlu Mithatcan Özer, Özcan Deniz, Serdar Bilgili, Bedri Baykam, Erol Evgin, Çağan Irmak, Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Timur Savcı, Hülya Avşar, Emel Sayın, Işın Karaca, Meltem Cumbul, Nükhet Duru, Yılmaz Erdoğan, Vahide Gördüm ve Ali Sunal’ın da arasında bulunduğu çok sayıda sanatçı, törende hazır bulundu. Törene katılamayan Türkan Şoray, Ajda Pekkan ve Nurgül Yeşilçay’ın ise çiçek gönderdikleri görüldü. Tabutunun önünde üzerinde “Seni Seviyoruz” yazılı bir çelenk duran Çerkez kökenli sanatçının cenazesine çeşitli Çerkez dernekleri de çelenk gönderdi.
 
Okay’ın tabutu, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Araç tekbirler ve alkışlar eşliğinde camiden ayrıldı. Meral Okay’ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda, 1993 yılında ölen eşi Yaman Okay’ın yanında toprağa verildi.
 
GÜLE GÜLE DOSTUM
 
Sezen Aksu, cenaze namazının kılınmasını caminin karşısındaki bir kafede bekledi. Son derece üzgün olduğu ve sürekli ağladığı görülen sanatçıyı, oğlu Mithatcan Özer ile yakın arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Aksu, cenaze namazı kılındıktan sonra Meral Okay’ın tabutu başına gelerek eski dostuyla vedalaştı. Güçlükle ayakta durabilen Aksu’nun zaman zaman “Allahüekber” diye mırıldandığı fark edildi.
 
BAŞBAKAN PEKİN'DE OKAY'I ANDI
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Pekin’de gazetecilerin sorularını yanıtlamadan önce Meral Okay’ın ölümü nedeniyle sanat camiasına başsağlığı diledi. Erdoğan, “Meral Okay hayata veda etti. Kendisine rahmet, yakınlarına ve sanat camiamıza sabırlar diliyorum” dedi.