Muhteşem bir hata

Kanal değişti, hatalar bitmedi! Star TV’de yayınlanmaya başlayan ‘Muhteşem Yüzyıl’, bu kez 19’uncu yüzyıl sonlarında icat edilen fermuarı 16’ncı yüzyıl kostümlerine taşıdı

Muhteşem bir hata
09 Ocak 2012 Pazartesi 08:35 tarihinde eklendi, 1.135 kez okundu.

 

Star TV’de yayınlanan ilk bölümün başında, ‘Pargalı’yla ‘Hatice Sultan’ arasında gizlenen mektuplar üzerine bir  tartışma yaşanıyor. Çok geçmeden ‘Hatice Sultan’, haksız yere günahını aldığı ‘Pargalı’dan özür diliyor. ‘Pargalı’ da, onu  affettiğini göstermek adına sarılıyor ‘Hatice Sultan’a.
 
Kamera, yakın plan ‘Hatice Sultan’ın omuzuna başını koyan ‘Pargalı’yı gösterirken, ‘Hatice Sultan’ın kıyafetinden de fermuarının kulbu at nalı gibi yansıyor ekrana.
 
Selma Ergeç’in canlandırdığı ‘Hatice Sultan’ın kıyafetini hazırlayanlar, becerebildikleri ölçüde gizlemeye  çalışmışlar sırtı boydan boya kaplayan fermuarı. Göze  batmasın diye kıyafetle aynı renkte kulbu olan  fermuar bile bulmuşlar. Hatta kulbu kapatsın diye  kumaştan bir bant bile yapmışlar ama nafile. 

O sahnede zaten uzun olan Selma Ergeç’in saçlarını bıraksalardı kendi haline, 19’uncu   yüzyılda icat edilen fermuarı, 16’ncı yüzyıla   taşıma gafına imza atmamış olacaklardı.     

Milliyet