'Muhteşem Yüzyıl' dünya basınında!

İlk bölümüyle birlikte tartışmalara yol açan “Muhteşem Yüzyıl” dizisiyle alakalı olarak Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Die Welt’te bir haber yayımlandı.

Muhteşem Yüzyıl dünya basınında!
09 Ocak 2011 Pazar 11:42 tarihinde eklendi, 1.430 kez okundu.

Akşam gazetesinin haberine göre Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Die Welt'te bugün yayımlanan bir haberde Türkiye'de son dönemde yaşanan 'Osmanlı Rönesansı'na değinilirken, 'Muhteşem Yüzyıl' tartışmalarının altı çizildi.

 
Yazıda Osmanlı İmparatorluğu'nun en şanlı padişahı olarak nitelendirilen Kanuni Sultan Süleyman'ı, Türklerin 'iyi, güçlü ve adil' olarak görmek istedikleri belirtildi. Kanuni'nin bu özelliklerinin yanı sıra dizide birçok adaletsizliğinin de gösterildiği ifade edilirken bu durumun tartışmalara yol açtığı belirtildi.
 
 
'Bazı Türkler, Osmanlı Sultanı'nın olumsuz bir imajını çizdiğine inandıkları diziden dolayı öfkeli; hükümet ise şikayetlere yanıt verme sözü verdi' ifadelerine yer verilen haberde, bazı yorumcuların Sultan'ı haremde ve alkol tüketirken gösteren karelerin Kanuni'nin şanını lekelediğini söylediği ifade edildi.
 
Akşam