"Mültecilerin yemek stoku bitiyor"

İngiliz The Observer gazetesi, bugünkü birinci sayfa haberinde Şam'daki mültecilerin durumuna dikkat çekti.

Mültecilerin yemek stoku bitiyor
21 Nisan 2014 Pazartesi 09:42 tarihinde eklendi.
"Kuşatılmışlar, dehşet içindeler... ve bugün Şam mültecileri için yemek bitiyor" başlıklı haberinde gazete, Şam'daki Filistin mülteci kampındaki kötü durumun herkes için bir hakaret olduğunu vurguladı ve  Esad kuvvetlerinin BM yardımlarını  engellediğini vurguladı.
 
 Yarmouk Mülteci Kampı'nda yemeklerin dağıtıldığı çocukların bugün yiyeceklerin tükenmesiyle yemeksiz kalmalarının beklendiğini yazan The Observer, Şam'ın kuşatılan bölgesinin çaresiz sakinlerinin bugün yemeksiz kalmasıyla 18 bin kişinin açlıkla karşı karşıya kalacağını iddia etti.
 
 Yemek paketlerinin Yarmouk Filistin Mülteci Kampına 10 gündür ulaşmadığına işaret eden The Observer, Suriye makamlarının paskalya haftasonunda da yemek kamyonlarına izin vermesinin beklenmediğini kaydetti. Gazete, 18 aydır hükümet kuvvetlerinin yemek kamyonlarını engellediğini hatırlattı. Suriyeli makamların Yarmouk'a  sadece BM Yardım ve İşler Kuruluşu'nun (UNRWA) kamyonlarına bazen özel izin verdiği belirtildi.
 
 Bir zamanlar Filistin Davasına katkılarından dolayı Suriye'deki en büyük Filistin Kampı olan Yarmouk'un, bombalanan binaları, çaresiz sakinlerinin azalması  ve  muhalif savaşçılarıyla işe yaramaz bir kabuk haline geldiği kaydedildi. Binlerce Suriyeli vatandaşın Filistinliler arasında yaşadığına dikkat çekildi.
 
 UNRWA'e göre, Yarmouk'da kalan bölge sakinlerinin açlıktan ölmemesi için  onlara günde 700 yemek paketinin sağlanması  gerekiyor. Her paket 5-8 kişiyi doyuruyor. BM yardım kuruluşu, yılbaşından bu yana günde ancak 100 paket gönderildiğini açıkladı.