Mum ışığından Nobel'e

Kimya dalında Nobel ödlü alan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın memleketi Mardin'in Savur İlçesi'ndeki hemşerileri ve yakınları büyük bir sevinç yaşıyor.

Mum ışığından Nobele
07 Ekim 2015 Çarşamba 17:12 tarihinde eklendi, 1.098 kez okundu.
Sancar'ın ilkokul ve ortaokuldayken mum ışığında ders çalıştığını söyleyen yakınları; "Dünyanın en prestijli ödülünü alması bizleri gururlandırmıştır' diye konuştu. 
 
Savur Belediye Başkanı Mehmet Aydın Alökmen de hemşehrilerinin bu başarısıyla gurur duyduklarını söyledi. Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü Savur İlçesi'nde büyük bir sevinç yaşanıyor. Sancar'ın doğduğu Mehmet Sait Erdem Caddesi'ndeki 3 katlı tarihi evi, şu anda boş dururken, evde geçmişte kullandığı kitapların halen olduğu görüldü. Eve dev bir Türk bayrağı asılırken, profesörün doğup büyüdüğü evde yaşayan yeğeni Abdulgani Sancar, amcasının çok çalışkan olduğunu ve orta okuldan sonra Savur'dan ayrıldığını söyledi. Amcasının Nobel aldığını internetten öğrendiklerini anlatan yeğen Sancar, amcasının bu başarısıyla gurur duyduklarını ifade etti. Savur Belediye Başkanı Mehmet Aydın Alkökmen ise, hemşehrilerinin başarısıyla gurur duyduklarını ve kendisini tebrik ettiğini belirterek; "Savur tarihi bir ilçedir. Buradan çok sayıda bilim adamı çıkmıştır. Zor şartlara rağmen insanların azim göstermesi ve sonunda böyle ödüllendirilmesi bizi mutlu etmiştir" dedi.