Mumcu'yu anma törenlerinde ayakkabı kutulu protesto

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 21 yıl önce hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu düzenlenen programla anıldı. Programda bazı Cumhuriyet Halk Partili üyeler, ellerinde getirdiği ayakkabı kutusundaki karanfilleri Mumcu'nun resmi önüne bırakırken, yolsuzluk olaylarına tepki gösterdiklerini ifade etti.

Mumcuyu anma törenlerinde ayakkabı kutulu protesto
24 Ocak 2014 Cuma 17:22 tarihinde eklendi.

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 21. yılında 14 sivil toplum kuruluşunun üyeleri tarafından Atatürk Anıtı'nda düzenlenen programla anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, sivil toplum kuruluşları adına konuşmayı Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Emin Semih Özkök yaptı. Özkök, her sene katillerin yakalanacağı umudunu taşıdıklarını, ancak anma törenlerinde bu umudun solduğunu söyledi.

Özkök sözlerine şöyle devam etti: "Bir Pazar sabahında katledilen Uğur Mumcu'nun 21. kez 24 Ocak anmasında bir aradayız. Her anma töreninden sonra katillerin yakalanacağı umuduna biraz daha yaklaştığımızı var sayıyoruz. Ama bu umudumuz her yıl dönümünde kursağımızda bir yumruk gibi tıkanıyor. Bir gün bu alanlar korkusuz yurt severlerle hınca hınç doldurulduğunda biliniz ki o gün katiller yakalanmış demektir. Uğur Mumcu'nun ardından gelen milyonlar, Mumcu'nun yılmaz ve korkmaz vatan sevdalılarıdır. Ve yine hesaplayamadılar. Bu ülkenin sahipsiz, suskun ve hukuksuz olmadığını ve asla olamayacağını."

Yapılan konuşmanın ardından programı gerçekleştiren 14 sivil toplum kuruluşu üyeleri tarafından Atatürk Anıtı önünde bulunan Uğur Mumcu'nun resminin önüne kırmızı karanfiller bırakıldı. ADD üyelerinin ardından ellerinde ayakkabı kutuları ile gelen Cumhuriyet Halk Partili kadınlar ayakkabı kutularının içindeki karanfilleri Uğur Mumcu'nun resmi önüne bırakarak, son zamanlarda yaşanan yolsuzluk olaylarını protesto ettiklerini söyledi. 


CİHAN