Münbiç'de son durum

SURİYE'nin kuzeyinde yer alan Münbiç'in IŞİD'ten geri alınması için Demokratik Suriye Güçleri tarafından başlatılan operasyon şehir savaşı halinde devam ederken, ilçenin yüze 80'inin IŞİD'ten temizlendiği öne sürüldü.

Münbiçde son durum
24 Temmuz 2016 Pazar 13:26 tarihinde eklendi, 1.132 kez okundu.
SURİYE'nin kuzeyinde yer alan Münbiç'in IŞİD'ten geri alınması için Demokratik Suriye Güçleri tarafından başlatılan operasyon şehir savaşı halinde devam ederken, ilçenin yüze 80'inin IŞİD'ten temizlendiği öne sürüldü. Münbiç'teki kuşatmayı kırmak için IŞİD, bugün 3 ayrı koldan yine saldırı düzenlerken, püskürtülen saldırılarda 40'a yakın IŞİD'linin öldürüldüğü bildirildi.
 
Fırat Nehri'nin batısında yer alan ve IŞİD için Rakka'dan sonra önemli bir merkez olan Menbiç'te koalisyon güçlerinin hava desteği ile yürütülen operasyonda sona doğru gelindiği belirtildi. Suriye ve Irak'taki Kürt sitelerinin haberlerine göre, ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriyle Güçlerinin Münbiç Askeri Meclisi ile birlikte 1 Haziran'da başlattığı operasyonda ilçenin yüzde 80'i IŞİD'ten temizlenerek kontrolün sağlandığı belirtildi. İlçede halen bulunan ve IŞİD tarafından kalkan olarak kullanıldığı belirtilen siviller nedeniyle ilçedeki çatışma 'Şehir savaşı' halinde geçerken, yoğun çatışmaların ardından El-Benawi mahallesinin de IŞİD'ten alındığı belirtildi. 
 
Münbiç'in güneyinde yer olan ve daha önce IŞİD'ten kurtarılan El-Hezawne Mahallesi'nin doğusunda olan El-Benawi Mahallesi'ndeki çatışmalarda çok sayıda IŞİD'linin öldürüldüğü belirtildi.
 
Demokratik Suriye Güçleri ve Münbiç Askeri Meclisi savaşçılarının Münbiç'te yaptığı kuşatmayı kırmak isteyen IŞİD'in bugün sabah saatlerinde yine 3 koldan saldırılar gerçekleştirdiği belirtildi. Osecli, Zonxil ve Til Um Serac köyleri yönünde yapılan saldırılar püskürtülürken, yaklaşık 40 IŞİD'linin öldürüldüğü belirtildi.