Münevver davasında yeni ipucu

Münevver Karabulut davasında dinlenen tanık karakol tim komutanı Garipoğlu’nun bir nalburdan testere aldığının ipuçlarını tespit ettiklerini söyledi

Münevver davasında yeni ipucu
13 Eylül 2011 Salı 08:58 tarihinde eklendi.

 

Münevver Karabulut’un öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklu yargılanan Cem Garipoğlu’nun evinde cinayet günü bulunan parayı tutanağa geçirmedikleri ve güvenlik kamerası görüntülerini yeterince incelemedikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 6 polis memuru ile görüntüleri sildiği öne sürülen 3 site görevlisinin yargılanmasına devam edildi.
 
Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar katılmadı.  Duruşmada tanık olarak dinlenilen Deniz Deniz, olay tarihinde Bahçeşehir Jandarma Karakolu’nda asayiş tim komutanı olarak görev yaptığını ve sanıklardan Sami Avcı ile Gökmen Karadağ’ı soruşturmada görev alan polis memuru olarak tanıdığını belirtti. Deniz polislerle 3-4 gün birlikte çalıştıklarını kaydetti.
 
‘Komşu kameralar incelendi’
Garipoğlu’nun, Bahçeşehir’deki bir nalburdan testere aldığının ipuçlarını ve görüntülerini tespit ettiğini belirten Deniz, bu testerenin evin içinde bulunup bulunmadığı ve olayda kullanılıp kullanılmadığı konusunda bilgisinin olmadığını söyledi.
 
Cinayetin işlendiği iddia olunan villaya giden yoldaki tüm kamera kayıtlarını ve çevre villaların komşu kamera kayıtlarını incelediklerini anlatan Deniz, Garipoğlu’nun bulunması muhtemel arkadaşlarının evini ve gittiği mekanları aradıklarını aktardı.
 
Polislerle komşu villalara ait 4 ya da 5 kamera incelediklerini belirten Deniz, “Birisi bozuk olmasına rağmen polisler yine de kamerayı görmek istedi. Diğer 3 kamerayı polisler izledi ve ben sadece yanlarında bulundum” diye konuştu. Duruşma ertelendi. Polislerin 1 ile 3’er yıl arasında, diğer 3 sanığın da 6 ay ile 5’er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.