Münih’te NSU cinayetleri bir kez daha kınandı

ALMANYA'nın Münih kentinde Nasyonal Sosyalist Yeraltı Terör Örgütü (NSU) cinayetleri bir kez daha kınandı.

Münihte NSU cinayetleri bir kez daha kınandı
01 Mart 2015 Pazar 14:26 tarihinde eklendi.
Münihliler, 2000-2008 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldüren NSU'ye karşı yeterli toplumsal duyarlılık gösterilmemesini tepki için 'Suskunluğa karşı suskunluk' gösterisine beklenen ilgi olmadı. Münihli göçmen arşivi uzmanı Zeki Genç'in inisiyatifiyle düzenlenen protesto eylemine 1'i İranlı, 4'Ü Türk 5 kişi katıldı. Sessiz gösteride, 10 kurbanın isimleri yazılı pankartları tutacak 10 kişi bulunamadığı için, her gösterici iki kurbanın ismi yazılı pankartları taşımak zorunda kaldı.
 
"TÜRK OLDUĞUMUZ İÇİN ONLARI ÖLDÜRDÜLER"
 
Genç Biz, bu eylemi kurbanların unutulmaması için her yıl Şubat'ın son haftasında düzenlediklerini belirterek şöyle dedi:
 
"İlk önceleri 200 kişilik katılım vardı, Geçen yıl dokuz kişiye ve bu yıl 5 kişiye kadar düştük. 10 kurbanımızı 5 kişi ile anıyoruz. Duyarsızlığa karşı yaptığımız gösteriye toplumun yeterli duyarlılığı göstermemesi, aksiyonumuzun ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Bu aksiyona Türkler'in yeteri duyarlığı göstermemelerini çok üzüldük. Bu bir gün herkesin başına gelebilir. Bugün onlar kurbansa, yarın biz olabiliriz, çünkü bu Türklere karşı yapılan bir eylemdi. Türk olduğumuz için onları öldürdüler. Türkler buna sahip çıkmazsa kim çıkacak Biz sahipsiz mi kalacağız?"
 
 Münih Ludwig Maxmillian Üniversitesi önündeki Geschwister Scholl Meydanı'ndaki eylemde bir bildiri okunarak suskunluk protesto edildi. Daha sonra NSU cinayetleri kurbanları adları tek tek okunarak isimleri yazılı plaketler üzerine kırmızı ve beyaz güller konuldu.