Muradiye Şelalesi turistlerin akınına uğruyor

Van'ın Muradiye ilçesinde bulunan Muradiye Şelalesi, özellikle hafta sonları, stres ve yorgunluk atmak için gelen vatandaşların yanı sıra yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

Muradiye Şelalesi turistlerin akınına uğruyor
27 Haziran 2013 Perşembe 10:34 tarihinde eklendi.

Şelaleye aileleriyle birlikte hem piknik yapmak hem eğlenmek için gelen vatandaşların yanı sıra özellikle şelalede serinlemek için gelen vatandaşlar da oluyor. Şelaleye özellikle yakın iller Bitlis, Muş, Hakkâri ve Batman gibi illerden vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Bitlis'in Ahlat ilçesinden, bütün yılın stres ve yorgunluğunu atmak için Muradiye Şelalesi'ne geldiğini belirten üniversite öğrencisi Cumali Yavuz, her yaz tatilinde hem piknik yapmak hem bütün yılın stres ve yorgunluğunu atmak için Muradiye Şelalesi'ni seçtiğini söyledi. Her sene arkadaşlarıyla şelaleye geldiğini ifade eden Yavuz, şelalenin güzelliğini görmek ve eğlenmek için arkadaşlarıyla yaklaşık 200 kilometre yol geldiklerini, buna rağmen şelalenin güzelliği karşısında hayran kaldığını söyledi.

Muş'un Varto ilçesinden sırf Muradiye Şelalesi'nde yüzmek için geldiğini belirten Ercan Çelik ise şelaleye sık sık geldiğini ve yüzdüğünü söyledi. Kendisi gibi birçok kişinin de şelaleye sırf yüzüp serinlemek için geldiğini ifade eden Çelik, şelaleye sadece yerlilerin değil Türkiye'nin birçok ilinden vatandaşların ve yabancı turistlerin de geldiğini söyledi. Özellikle hafta sonlarında şelaleye uğrayan ziyaretçi sayısının çok olduğunu kaydeden Çelik, gelen yerli ve yabancı turistlerin Muradiye ilçesindeki esnafın yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Muradiye Şelalesi'ne Batman'ın kozluk ilçesinden gelen Barış Sancak da Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Batman'da da kavurucu sıcakların hâkim olduğunu, bu yüzden hem şelalede yüzüp serinlemek hem piknik yapmak amacıyla arkadaşlarıyla Muradiye Şelalesi'ni seçtiklerini söyledi.

Arkadaşlarıyla şelaleye ilk defa geldiklerini belirten Sancak, "Şelaleye arkadaşlarımla birlikte ilk defa geldim. Gerçekten de söylendiği kadar güzel bir yer. Bundan sonra her sene gelmeyi düşünüyoruz. Tüm bu güzel yanları yanında şelalenin bazı eksiklerinin tamamlanması durumunda şelaleye hem yerli hem yabancı turistlerin daha çok geleceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.


CİHAN