Murat Aslan davasında kritik tanık

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski başkanı Murat Aslan'ın, FETÖ üyeliği suçlaması ile yargılandığı davada, aynı suçlamayla tutuksuz yargılanan eski Başbakanlık Müşaviri Birol Erdem tanık olarak dinlendi. Erdem, 2010 HSYK seçimlerinden önce tanıştığı Aslan'ın kendisine, FETÖ'cüleri kastederek, "300-400 adamımız var" dediğini iddia etti.

Murat Aslan davasında kritik tanık
18 Aralık 2017 Pazartesi 18:57 tarihinde eklendi.
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski başkanı  Murat Aslan'ın, FETÖ üyeliği suçlaması ile yargılandığı davada, aynı suçlamayla tutuksuz yargılanan eski Başbakanlık Müşaviri Birol Erdem tanık olarak dinlendi. Erdem, 2010 HSYK seçimlerinden önce tanıştığı Aslan'ın kendisine, FETÖ'cüleri kastederek, "300-400 adamımız var" dediğini iddia etti. 
 
Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu Murat Aslan ve avukatları katıldı. Duruşmada, YARSAV seçimlerinde Murat Aslan'a karşı kaybeden Bülent Yücetürk, FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Başbakanlık eski Müşaviri Birol Erdem, YARSAV'ın kurucu başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Sayıştay Denetçisi Erdal Konukçu tanık olarak dinlendi. 
 
 
MURAT ASLAN'DAN YALAN SÖYLÜYOR TEPKİSİ
 
Tanık olarak dinlenen Birol Erdem, Murat Aslan'ı 2010 yılında tanığını belirterek, o yıllarda FETÖ'nün yüksek yargıda çok etkin olduğunu belirtti. Erdem, Aslan'ı 2010 HSKY seçimleri öncesi FETÖ'cülerin Bakanlıktaki odasına getirdiğini ve "'Bu arkadaş bizden' dediler. Murat Aslan 'YARSAV'da 300-400 adamımız var' dedi. Biz o dönemde seçimlere hazırlanıyorduk. HSYK için listeler hazırlanıyordu. Bana, 'Organize hareket edersek istediğimiz sonucu alabiliriz' dediler" diye konuştu. Mahkeme Başkanın sorusu üzerine tanık Erdem, bu kişilerin o dönemdeki ismi ile 'cemaat' yani FETÖ üyeleri olduğunu ve Aslan'ı getiren kişilerin Galip Tuncay Tutar, İbrahim Okur, Çetin Şen ve Muzaffer Bayram olduğunu söyledi. Bu ifadelere sanık Aslan ise, "Yalan söylüyor" diye tepki gösterdi.
 
 
 
MURAT ASLAN FETÖ ÜYELERİYLE BİRLİKTE YÖNETİME ADAM SOKMUŞTUR
 
Murat Aslan'ın tek etkili olduğu yerin YARSAV seçimleri olduğunu belirten tanık Bülent Yücetürk de, "O dönemde Murat Aslan FETÖ yapılanmasıyla birlikte yönetim kademesine adam sokmuştur. Benim Aslan'ı eleştirdiğim nokta burası. Aslan FETÖ üyesi demiyorum. Ancak yönetim kurulu üyeliğine seçilen FETÖ'cüleri Murat Aslan seçtirmiştir" dedi. 
 
Ömer Faruk Eminağaoğlu ise Murat Aslan'ın YARSAV Başkanı olduğu dönemde kendisinin Yargılar Sendikasını kurduğunu ve 2014 HSYK seçimleri öncesi Murat Aslan ile birlikte, "Ne cemaat ne hükümet" parolası ile çalıştıklarını, Aslan'ın FETÖ'cü olmadığını söyledi.
 
BEN ADALET BAKANLIĞINA HİÇ GİTMEDİM
 
Tanıkların dinlenilmesinin ardından söz alan Aslan, "Birol Erdem'in ifadesi tamamıyla yalan. Galip Tuncay Tatar denilen kişiyi hiç görmedim. Çetin Şen'in sadece ismini biliyorum. Muzaffer Bayram'ı da daha sonradan tanıdım. Adalet Bakanlığı'nın kamera kayıtlarının istenilmesini talep ediyorum. Ben Adalet Bakanlığı'na hiç gitmedim Bütün icraatı Birol Erdem ve İbrahim Okur yapmış şimdi benim üzerime atıyorlar" şeklinde konuştu. Aslan, Adalet Bakanlığı'nda yapıldığı öne sürülen toplantı için ise  "Ben 2014 yılında o rakamları söylemiştim. Bunlar basında da yer aldı. Bu rakamları orada duymuş 2010 yılında söylenilmiş gibi anlatıyor. Adalet Bakanlığı'nda öyle bir toplantı olmadı. Cemaat adına her şeyi yapmış Birol Erdem, şimdi burada tanıklık yapıyor ve cemaate karşı faaliyetlerde bulunan beni cemaatçilikle suçluyor" dedi.
 
TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
 
Daha sonra söz hakkı verilen Aslan'ın avukatları, müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. Savcı mütalaasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, Aslan'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Arslan'ın ByLock içeriklerinin olup olmadığı, var ise içeriklerinin gönderilmesinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istenilmesine hükmeden mahkeme, Metin Özyurt, Galip Tuncay Tatar ve Muzaffer Bayram'ın tanık olarak dinlenilmesini kararlaştırdı. 2011-2014 yıllarında YARSAV'ın yönetim kurulunda yer alıp FETÖ suçlamasıyla hakkında soruşturma veya kovuşturma bulunanların tespiti için İl Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılması kararını veren mahkeme, duruşmayı 12 Şubat 2018'e erteledi.