Murat Yalçıntaş, ASCAME Başkanlığını bırakıyor

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nde (ASCAME) 2007 yılının Temmuz ayından bu yana sürdürdüğü Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine veda ediyor.

Murat Yalçıntaş, ASCAME Başkanlığını bırakıyor
30 Mayıs 2012 Çarşamba 10:57 tarihinde eklendi.

 

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, 23 Akdeniz ülkesinden 213 ticaret ve sanayi odasını temsil eden ASCAME, 1982 yılından beri Akdeniz Bölgesi'nin refah düzeyinin artırılması ve özellikle Güney ve Kuzey Akdeniz ülkeleri arasındaki ekonomik farklılıkların giderilmesi amacıyla çalışıyor. 
     
Murat Yalçıntaş, ASCAME Başkanlığı'nın son etkinliği olarak, aynı zamanda ASCAME'nin 30. yılı olması nedeniyle, 1 Haziran 2012'de İTO'da ''Akdeniz'in Politik ve Ekonomik Geleceği'' başlıklı ASCAME Konferansı düzenleyecek. 
     
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayelerinde gerçekleşecek konferansta Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Lübnan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Nicolas Nahas, Fas Ticaret, Endüstri ve Yeni Teknoloji Bakanı Abdelkader Amara, Bosna-Hersek Girişimcilik Bakanı Sanjin Halimovic de konuşma yapacak. 
     
ASCAME üyesi 23 ülkeden ticaret ve sanayi odası başkanlarının da katılacağı konferans sonrasında İTO Kandilli Cemile Sultan Tesisleri'nde Enbe Orkestrası eşliğinde 30'uncu Yıl Gala Yemeği düzenlenecek.