Murdoch, Twitter'a transfer oldu

İngiltere'de News International'da patlak veren telekulak skandalıyla imajı bir hayli zedelenen dünyanın en büyük medya patronlarından Rupert Murdoch da twitter'a transfer oldu.

02 Ocak 2012 Pazartesi 22:40 tarihinde eklendi.

 

 
31 Aralık'ta twitter'da rupertmurdoch adıyla hesap açtıran medya patronu şu ana kadar 17 tweet attı ve takip edenlerinin sayısı 50 bini geçti. Tweet yaptığı konular ise favori tatil yerleri, kitap önerileri ve Cumhuriyetçilerin başkanlık ön seçimleri gibi konular.
 
İLK TWEET'İ KİTAP ÖNERİSİ
Rupert Murdoch ilk tweetini kitap önerisinden yana kullandı ve en son okuduğu Matt Ridley imzalı "The Rational Optimist"'i(Mantıklı İyimser) övdü.
 
'HAYAT ÇOK İYİYE GİDİYOR' TEMALI
Kitabın konusuna baktığımızda dünyada hayatın nasıl daha iyiye gittiği bir takım istatistikler verilerek desteklenmeye çalışılıyor. İnsan ırkının yenilikçi değişimlere yönelik durmak bilmez kapasitesi ile, kaçınılmaz felaketler yolda olsa da, 21.yüzyılın insan refahını ve doğal biyoçeşitliliği arttırdığı bir yüzyıl olacağına değiniliyor. 
 
'İLGİNÇ FAKAT İNSAFSIZ'
Rupert ayrıca Steve Jobs'u konu alan kitap hakkında da yorumda bulunuyor; "İlginç fakat insafsız". 
 
HIZLI KAVRIYOR
Telekulak skandalını anbean takip eden Guardian'a göre, Rupert yeni sosyal medya mecrasını hızlı kavrıyor. 
 
TAKİP ETTİĞİ DÖRT KİŞİ
Murdoch şimdilik twitter aleminde dört kişiyi takip ediyor. Bunlar Twitter'ın yürütme kurulu başkanı Jack Dorsey, Sosyal medya için oyun üreten Zynga'nın kurucu ortağı Mark Pincus ve Google'ın kurucularından Larry Page ve Lord Sugar.

Habertürk