Murdoch'a rekor tazminat

Rupert Murdoch, öldükten sonra telefon mesajları dinlendiği anlaşılan Milly Dowler adındaki genç kızın ailesine 3 milyon sterlin önerdi

Murdocha rekor tazminat
20 Eylül 2011 Salı 10:50 tarihinde eklendi.

 

Medya devi Murdoch'ın sahibi olduğu 168 yıllık News of the World gazetesinin kapanmasıyla sonuçlanan telekulak davasında gündeme gelen üç milyon sterlinlik rekor tazminat anlaşması İngiltere basının gündeminde geniş yer buldu.
    
Gazetelerde yer alan haberlere göre medya patronu Rupert Murdoch, öldükten sonra telefon mesajları dinlendiği anlaşılan Milly Dowler adındaki genç kızın ailesine 3 milyon sterlin önerdi. Guardian gazetesi, News of the World muhabirinin, genç kızın telefon mesajlarını dinlediğini, yeni mesajları dinleyebilmek için de mevcut olanları sildiğini yazıyor.
 
Gazeteye göre bu durum ailesinin, kızlarının yaşıyor olabileceği umuduna kapılmasına neden olmuştu. Skandal, bu olayın ortaya çıkmasıyla alevlenmiş, News of the World kapatılmış, telefonları dinlenen daha binlerce kişinin olduğu anlaşılmıştı.
 
Times gazetesi, bunun bir gazetenin ödemeyi teklif ettiği en yüksek tazminat olduğunu yazıyor ve bulvar gazetesinin şimdiye dek şöhretli isimlere ödediği tazminatların bu meblağ karşısında gölgede kaldığı yorumunu yapıyor.
 
Independent gazetesi de dev tazminatın Dowler'ın ailesi ile genç kızın adına kurulan vakıf arasında paylaştırılacağını belirtiyor.