Murdoch'dan İngiltere'de yeni gazete

Sahibi olduğu İngiltere'nin en yüksek tirajlı tabloid gazetesi Sun'ın çalışanlarının gözaltına alınmasının ardından Londra'ya gelen medya patronu Rupert Murdoch, ''çok yakında'' yeni bir haftasonu tabloid gazetesi çıkaracağını söyledi.

Murdochdan İngilterede yeni gazete
17 Şubat 2012 Cuma 18:18 tarihinde eklendi.

News Corporation şirketinin sahibi, 80 yaşındaki Murdoch, şirketin ve gazetenin Londra'nın doğusunda bulunan ofisinde çalışanlarla bir araya geldi. Murdoch, burada yaptığı konuşmada, ''Sun on Sunday'' gazetesini çok yakında çıkaracağını belirterek, Sun muhabirlerine olan desteğini ifade etti. 
    
Murdoch ayrıca telekulak skandalıyla ilgili başlatılan polis soruşturmaları çerçevesinde gerçekleştirilen işten uzaklaştırmaları sona erdirdiğini belirtti. 
    
Sun gazetesi çalışanlarının yönetime kızgın olduğu basına yansımıştı. Çalışanlar, gazete yönetiminin soruşturma kapsamında polise çok sayıda bilgi ve belge vermesini eleştirerek, polisi ve yönetimi ''Cadı avı'' yapmakla suçlamıştı. 
    
Gazetede daha önce çalışan ve halen çalışmakta olan 10 üst düzey muhabir ve editör, yürütülen ''Elveden Operasyonu'' kapsamında gözaltına alınmış, ardından serbest bırakılmıştı. Operasyon, telekulak skandalı çerçevesinde gazetecilerin polis ile kamu çalışanlarına yaptığı ''Uygunsuz'' ödemeleri inceliyor.