Müritlerden ortak ifade

Adliyeye sevk edilen “kedicik ve aslan” olarak tabir edilen Adnan Oktar’ın müritlerinin, emniyette ve savcılıkta verdiği ifadeleri VATAN ele geçirdi. Suçlamaları reddedip kendilerini dini bir grup olarak tanımlayan şüpheliler, “Örgüt değil, arkadaş camiasıyız” dedi.

Müritlerden ortak ifade
19 Temmuz 2018 Perşembe 13:53 tarihinde eklendi.
Bir haftadır gözaltında bulunan Oktar ve müritlerinin ifadeleri önceki gün emniyette alındı. Dün de ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, uzun süre ifade işlemleri için kendilerine Adnan Oktar tarafından avukat gönderilmesini bekledi. Ancak operasyonda avukatların da gözaltına alınması sebebiyle şüphelilerin bu beklentisi boşa çıktı. Bunun üzerine, ailelerinden avukat konusunda yardım istediler. İstanbul Barosu’ndan avukat atanmasını ise şüphelilerin hiçbiri kabul etmedi. 
 
FETÖ bağlantısı soruldu
 
3.5 saat süren ifadelerde her şüphelinin yanında özel avukatları bulundu. İfade işlemi sırasında zanlılara ilk olarak mal varlıkları ve ne iş yaptıkları soruldu. Kişilere özel spesifik soruların sorulduğu ifade işleminde “kedicik ve aslanlara” Adnan Oktar grubunun FETÖ ile bağlantı iddiaları da yöneltildi. Şüphelilere cinsel ilişkiye zorlanma, cebir-tehdit kullanma, kendi grubundan zorla evlilikler yapma, örgüt üyesi olabilmek için mal varlıklarını Oktar’a verip vermeme gibi sorular da sorulurken, “kedicik ve aslanların” büyük çoğunluğu bu iddiaları yalanlayarak “asla öyle bir şey yok” ifadelerini kullandı. Şüphelilerin sorulara benzer ortak cevaplar vermesi dikkat çekti.