Müşfik Kenter son yolculuğuna uğurlandı

Akciğer kanseri ve buna bağlı gelişen enfeksiyon nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Müşfik Kenter son yolculuğuna uğurlandı.

Müşfik Kenter son yolculuğuna uğurlandı
17 Ağustos 2012 Cuma 11:26 tarihinde eklendi, 3.968 kez okundu.

 

Kenter'in cenazesi, Kenter Tiyatrosu'nda düzenlenen törenin ardından cenaze namazının kılınacağı Teşvikiye Camisi'ne getirildi. 
     
Burada düzenlenen cenaze töreninde, sanatçının kardeşi Yıldız Kenter, eşi Kadriye ve kızı Elvan Kenter ile öğrencileri, kendilerine ayrılan alanda taziyeleri kabul etti. 
     
Müşfik Kenter'in eşi ve kızı, üzerine çiçek bıraktıkları tabutun başında uzun süre bekledi. Kadriye Kenter, bir süre sonra getirilen tabureye oturdu. Elvan Kenter'in de babasının tabutuna sarılarak ağladığı görüldü. 
     
Kenter'in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak alkışlarla cenaze arabasına konuldu. Cenaze aracı, kalabalık nedeniyle camiden güçlükle ayrıldı. 
     
Ayakta güçlükle duran Yıldız Kenter'in, cenazenin taşındığı sırada bir gencin koluna girerek camiden çıktığı gözlendi. 
     
Törene, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'un yanı sıra Kadir İnanır, Rutkay Aziz, Ulvi Alacakaptan,, Erdal Özyağcılar, Haldun Dormen, Erol Evgin, Bülent Kayabaş, Bekir Aksoy, Bedri Baykam, Erkan Can ve Zafer Ergin'in de aralarında bulunduğu sanatçılar ve siyasetçiler ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
     
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, sanatçılar Fazıl Say, Müjdat Gezen, Tarık Akan, Levent Kırca, Genco Erkal ve Göksel Arsoy'un da törene çelenk gönderdiği görüldü.