Müslim'den geceyarısı ziyareti

El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi ile çatışan PYD’nin Eşbaşkanı Salih Müslim, iki hafta sonra ikinci kez İstanbul'a geldi.

Müslimden geceyarısı ziyareti
13 Ağustos 2013 Salı 13:17 tarihinde eklendi.
MİT ve Dışişleri yetkilileri; Müslim'le Suriye'deki çatışmalı süreç, bölgede bir süredir hazırlığı devam eden özerk Kürt yönetimi ve Türkiye'nin bölgedeki rolü konusunda görüş alışverişinde bulundu.
 
İstanbul'a daha önce 25 Temmuz'da gelen, MİT ve Dışişleri yetkilileriyle bölgenin geleceğine yönelik bir çok konuyu masada tartışan Müslim, dün gece ikinci kez Erbil üzerinden İstanbul'a geldi. Kürt internet siteleri, PYD lideri Salih Müslim'in uluslararası Erbil Havaalanından Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından gelen resmi davet üzerine dün gece saat 02.00'de İstanbul'a geçtiğini duyurdu. Müslim'le görüşmede, Rojava’daki durum, Suriye’deki karışıklık ve radikal islami grupların Türkiye sınırından girişleri konularının ele alınacağı belirtildi.
 
İstanbul'a geçmeden önce Erbil'de yayınlanan Rudaw gazetesine açıklama yapan Salih Müslim, "Daha önceki Türkiye ziyaretimizde Türkiye ve Rojava arasındaki sınır kapısı açılacaktı ama açılmadı. Biz de niçin açılmadığını bilmiyoruz. Biz bu ziyaretlerde sonra Serekaniye (Ceylanpınar) sınır kapısının açılacağını umuyoruz" dedi.
 
Müslim, birinci İstanbul ziyareti sonrası ikinci görüşmenin Ankara'da olacağını belirtmişti. Bu nedenle Müslim'ün İstanbul'dan Ankara'ya geçmiş olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

Milliyet