Muş'ta 9 kişinin yanarak öldüğü olayla ilgili duruşma ertelendi

Korkut ilçesine bağlı Altınova beldesinde 1993'te meydana gelen ve 9 kişinin yanarak hayatını kaybettiği olayla ilgili davada, sanıkların tutuklu yargılanmaları talebi reddedildi. Mahkeme duruşmayı 28 Nisan'a erteledi.

19 Şubat 2014 Çarşamba 22:45 tarihinde eklendi.

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Altınova beldesinde 1993'te meydana gelen ve 9 kişinin yanarak hayatını kaybettiği olayla ilgili davada mağdur yakınlarının, sanıkların tutuklu yargılanmaları talebi reddedildi.

Güvenlik nedeniyle Kırıkkale'ye alınan davanın duruşmasına, tutuksuz sanıklar T.N, H.A, B.K ile Ş.U. ile evleri yanan Öğüt ailesinin yakınları ile avukatları hazır bulundu. Duruşmada, mağdur yakını avukatları, tutuksuz yargılanan sanıkların, tutuklu yargılamalarını talep etti. Mahkeme heyeti bu talebi reddetti, duruşmayı 28 Nisan'a erteledi.

YAŞANDIĞI İDDİA EDİLEN OLAY

Muş'un Altınova beldesinde yaşayan ve terör örgütüne yardım, yataklık yaptığı öne sürülen Öğüt ailesine ait ev, 1993 yılında yakılmış, olayda aynı aileden 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Ailenin yakınlarının Muş Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuru üzerine başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, dönemin Hasköy Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı B.K, Üsteğmen H.A, Gökyazı Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş T.N. ve İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Vekili Ş.U. hakkında, "Kasten ev yakmak suretiyle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan TCK'nın 82/1-c ve 38/1 maddeleri gereğince her sanık için ayrı ayrı 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.


CİHAN