Muş'ta dilenci operasyonu

Muş Belediyesi zabıta ekipleri, dilencilere yönelik operasyon düzenledi

Muşta dilenci operasyonu
12 Mayıs 2013 Pazar 18:37 tarihinde eklendi.

Polisin de destek verdiği operasyonda çok sayıda dilenci toplandı. Zabıta Merkezi’ne götürülen dilencilerden 5 tanesi Suriyeli olduklarını söyleyince tutanak karşılığında polise verildi.

Belediye Başkanı Necmettin Dede, zabıta ekipleri tarafından toplanan dilencilere uyarılarda bulunarak bir daha Muş’a dilenmek için gelmemelerini söyledi. Muş’a gelip dilenmeleri halinde bir daha ki operasyonda yakalanmaları halinde yaptırımlarının daha ağır olacağını söyleyen Dede, “Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte yeniden Muş’a gelip dilenmeye başladınız. Biz belediye olarak buna müsaade etmeyiz. Muş’a bir daha gelip dilenmeye çalışmayın. Esnafımızı, vatandaşımızı rahatsız ediyorsunuz. Gerçek fakir vatandaşlarımızın hakkını yiyorsunuz.” dedi.

Bazı dilencilerin Suriyeli olduğunu ifade eden Dede şöyle konuştu; “Topladığımız bazı dilencilerin üzerinden kimlik veya pasaport çıkmadı. Kendilerinin Suriyeli olduklarını söylüyorlar. Özellikle son zamanlarda Suriyeli olduğunu iddia eden dilenci sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Biz de bunların önüne geçmek için mücadele ediyoruz. Esed’in zulmünden kaçan Suriyelilere hükümetimiz zaten hizmet veriyor. Buraya gelip dilenenlerin ihtiyaç sahibi olduğunu düşünmüyorum. Biz, bunların önüne geçeceğiz. Bize Suriyeli olduklarını söyleyen dilencileri polise teslim ettik.” CİHAN


CİHAN