Muş'ta 'suç örgütü' operasyonu: 17 gözaltı

Muş polisi tarafından yapılan operasyonlarda çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddia edilen 17 kişiyi gözaltına alındı.

11 Kasım 2013 Pazartesi 23:09 tarihinde eklendi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından Muş merkezli, Malazgirt ve Bulanık ilçeleri ile İstanbul ve Erzincan illeriyle koordinasyon içerisinde, çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne yönelik olarak 23 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

Örgüt elemanlarının tefecilik yaptıkları, kendilerinden borç para isteyen şahıslara yüksek faiz ile borç verdikleri, borçlulara yönelik tehdit, baskı, cebir ve şiddet uygulayarak mal varlıklarına el konulduğunun tespit edildiğinin belirtildiği açıklamada, "11 Kasım 2013 günü sabah saatlerinde başlatılan ve helikopter desteğiyle yapılan operasyonda, İstanbul İlinde 6 adres, Bulanık ve Malazgirt İlçelerinde 17 adres olmak üzere toplam 23 adrese yönelik arama işlemi gerçekleştirilmiş, olayla ilgili Erzincan ili ile Muş il merkezinde ise 2 şüpheli şahsın yakalama işlemi gerçekleştirilerek toplam 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Yapılan arama sonucunda, 4 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet elektroşok cihazı, 247 adet fişek ile çok sayıda senet, alacak verecek ilişkilerinin yazıldığı dokümanlar, ajandalar, tapular ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamada, örgüt elemanlarının tefecilik yaparak çok sayıda vatandaşı mağdur ettikleri, yüksek miktarda haksız kazanç temin ettiklerinin anlaşıldığı, kesin haksız kazanç miktarının yapılacak uzman incelemesi neticesinde ortaya çıkacağı ifade edildi.


CİHAN