Mustafa Akçay, bir puanı olumlu buldu

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, 'yenemediğin zaman yenilmeyeceksin' anlayışının dikkate aldığında bir puanı olumlu bulduğunu belirtti.

Mustafa Akçay, bir puanı olumlu buldu
20 Ekim 2013 Pazar 19:41 tarihinde eklendi.

Mustafa Akçay, 0-0 sona eren Sivasspor maçının ardından yaptığı açıklamada, maçı bütün olarak değerlendirdiğinde günü başarılı olarak sayabileceğini, fakat maçın bazı anlarını keserek değerlendirdiğinde ise çok da başarılı olduklarını söyleyemeyeceğini ifade etti.

Eksik kaldıkları son 15 dakikalık bölüm dışında maçı kazanmak için her şeyi denediklerini anlatan Akçay, "İlk yarıda bulduğumuz net 4-5 pozisyon var. Buna karşılık rakibe çok az fırsat verdik. Savunarak bu akşamı anlatmak yerine genel itibariyle bir puanı yenemediğin zaman yenilmeyeceksin anlayışını da dikkate aldığınız da olumlu buluyorum. Bazı şeyleri iyi yaptık ama takımın genel olarak beklentilerin seviyesine gelmediği de bir gerçek." dedi.

Sezon başından beri forvet hattında yaşadıkları sıkıntının bu maçta bariz şekilde kendini gösterdiğine değinen tecrübeli hoca, "Bamba’yı oynattığımız için 6 yabancı sınırlamasından dolayı Janko’yu değerlendiremedik.

Onun yerine forvet için Emre’yi kadroya aldık. Şartların da getirdiği bu sonuçtan dolayı santraforla ilgili eksikliğiniz bugünkü gibi bazı maçlarda belirgin hale gelebiliyor. Sonuçta biz bir takımız, kalecisinden hücumcusuna kadar herkes elinden geleni yaptı. Özellikle Onur’u kutlamak isterim." diye konuştu.

"MUSTAFA YUMLU'NUN GÖRDÜĞÜ KIRMIZI KART AĞIR"

Akçay, Mustafa Yumlu’nun gördüğü kırmızı kartın ise ağır olduğunu savunda. Akçay, kartla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Biraz ağır buldum. Orada bir kurtuluş hamlesi var. Mustafa yapı olarak öyle hırt biri değildir. O hareketi yaparken rakibine dirsek atma amacını taşıdığını düşünmüyorum. Hakemin kararı öyle oldu. Saygı duyuyorum ama katılmıyorum."

FUTBOLCULARIN DEĞERLENDİRMELERİ

Bordo-mavili takımın genç futbolcusu Yusuf Erdoğan, iki takımında iyi oynadığı üst düzey bir müsabaka yaptıklarını belirtti. Maça iyi başladıklarını, ancak buldukları fırsatları gol çeviremediklerini kaydeden Yusuf, "Belki bir gol atsaydık sonuç farklı olabilirdi. Ama bir puanda hiç yoktan iyi dişe düşünüyorum. İlerleyen haftalarda bu kaybı telafi edip, bir puanın da kötü olmadığını göstermek istiyoruz." dedi.

Bu sezon ligde ilk kez forma giyen Souleman Bamba da, maçın kırılma anının Mustafa Yumlu’nun gördüğü kırmızı kart olduğunu söyledi. Yalnız beraberliği sadece kırmızı karta bağlamadıklarını dile getiren Bamba, "İlk yarıda net gol fırsatları yakaladık ama değerlendiremedik. Kırmızı karttan sonra da yenemiyorsan yenilme diye oynadık." ifadelerini kullandı.


CİHAN