Mustafa Ceceli, Malazgirtlileri coşturdu

Muş'un Malazgirt ilçesinde, Anadolu'nun kapısını Türk ve İslam dünyasına açan Malazgirt Zaferi kutlamaları Sanatçı Mustafa Ceceli’nin konseriyle son buldu.

Mustafa Ceceli, Malazgirtlileri coşturdu
27 Ağustos 2013 Salı 09:00 tarihinde eklendi, 1.417 kez okundu.

Muş'un Malazgirt ilçesinde, Anadolu'nun kapısını Türk ve İslam dünyasına açan Malazgirt Zaferi kutlamaları Sanatçı Mustafa Ceceli’nin konseriyle son buldu. Yaklaşık bir buçuk saat geç konsere başlayan Ceceli, sahne performansıyla kendisini sevenlerine affettirdi.

Malazgirt Zaferi'nin 942. yıl kutlamaları Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da iştirakleriyle 3. gününde de devam etti. Bakanların gün içerisindeki çeşitli etkinliklerinden sonra dün akşam saat 19.00’da Alparslan Han’ın Malazgirt Zaferinin konu alındığı tiyatro oyunu sahnelendi. Tiyatrodan sonra Sanatçı Mustafa Ceceli’nin 21.00’de başlaması gereken konseri, sahnenin geç düzenlenmesinden dolayı bir buçuk saat geç başladı. Ceceli’nin sahneye çıkışını bir saat kadar bekleyen Muş Valisi Vedat Büyükersoy ailesiyle birlikte konser alanını terk etti. Vali’nin gidişi ardından sonra saat 22.30 sıralarında Mustafa Ceceli sahneye çıktı. Bir buçuk saat sahnede kalan Ceceli, ‘Eksik’, ‘Deli Gönlüm,’ ‘Bir Yanlış Kaç Doğru’, ‘Sevgilim’ gibi en sevilen parçalarını seslendirdi.

Konserden sonra Malazgirt Zaferi'nin kazanıldığı 1071 yılını temsilen 1071 tane havai fişek atıldı.


CİHAN