Mustafa Yücel Özbilgin, eski Danıştay binasında anıldı

Danıştay'a düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin, saldırının yaşandığı eski Danıştay binası önünde anıldı

Mustafa Yücel Özbilgin, eski Danıştay binasında anıldı
17 Mayıs 2013 Cuma 13:42 tarihinde eklendi.

Anma törenine Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, İşçi Parti Genel Başkanı Yardımcısı Av. Mehmet Cengiz, partililer ile bazı çalışma arkadaşları katıldı. Saygı duruşu ile başlayan törende İstiklal Marşı okundu.

Grup adına ortak açıklamayı Av. Mehmet Cengiz yaptı. Danıştay saldırısında 7’nci yıla girildiğini ifade eden Cengiz, 17 Mayıs 2006’da Danıştay’a sıkılan kurşunların hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin ve yaralanan diğer yargıçlar şahsında Cumhuriyet’e sıkıldığını savundu. Cengiz, yargının yapılan bu saldırının hesabını soramadığını iddia etti.

Mehmet Cengiz, “Olay yerinde yakalanan sanık Alparslan Aslan, saldırıyı Danıştay 2. Dairesi’nde türban hakkında aldığı kararlara tepki olarak gerçekleştirdiklerini itiraf ettiği halde; olayı karartma ve saptırma girişimi, kendisi hem sanık, hem tanık, hem de ‘gizli tanık’ olan Osman Yıldırım’ın tutarsızlığı ayyuka çıkan beyanlarıyla sürdürülmeye çalışılıyor.” dedi.

Özbilgin’i saygıyla andıklarını ifade eden Cengiz, tertibe karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini ve Danıştay saldırısının hesabını soracaklarına sözlerine ekledi.

Anma etkinliği sırasında, ‘Danıştay katillerini kurtaramazsınız’, ‘Cumhuriyet devrimi kazanacak’ dövizleri açılırken, ‘Demokratik laik bağımsız Türkiye’ sloganları atıldı.


CİHAN