Müşteri temsilcisi kimdir, özellikleri neler olmalıdır?

Müşteri temsilcisi, müşteriyi firmaya, firmayı müşteriye temsil eden kişidir. Firma ile müşteri arasında köprü oluşturur.

Müşteri temsilcisi kimdir, özellikleri neler olmalıdır?
04 Mayıs 2016 Çarşamba 16:51 tarihinde eklendi, 2.543 kez okundu.

Müşteri temsilcisi, müşteriyi firmaya, firmayı müşteriye temsil eden kişidir. Firma ile müşteri arasında köprü oluşturur.  Firmanın dışarıya açılan kapısıdır.
 

Müşteri temsilciliği çok geniş bir kavramdır. Çağrı merkezini de kapsar, Mağazada birebir bulunarak müşteri ile ilgilenmeyi de kapsar, reklam ajanslarında müşterinin reklam ve pazarlama alanındaki sorunlarına çözüm getirmeyi de…
 

Eğer müşteri temsilciliği alanında çalışmak, kariyer yapmak istiyorsanız öncelikle ikna kabiliyetinizin yüksek ve iletişiminizin güçlü olması gerekir. Müşteri temsilcisi ilanları'na ulaşmak için ise yandaki linke tıklayınız..
 

Kendinize güveninizin sağlam olması, diksiyonunuzun düzgün olması, akıcı bir konuşmaya sahip olmanız, sorunlar karşısında çözüm odaklı düşünebiliyor olmanız bu alanda iş bulabilmenizi kolaylaştıracak özelliklerdir.
 

 Müşteri temsilciliğinde İşiniz birebir insanlar iledir. Bu sebeple iyi konuşabilmenin yanı sıra iyi bir dinleyici de olmanız gerekir.  Müşterinin probleminin, beklentisinin tam olarak ne olduğunu anlamanız çözüm getirmenize yardım sağlayacaktır.
 

Her koşulda firmanın çıkarlarını korurken aynı zamanda müşterinin de ihtiyaç ve beklentilerini  sorunsuz bir şekilde karşılamak düşünüldüğü kadar kolay olmayabilir.
 

Bunun için öncelikle sakinliğinizi, güler yüzlülüğünüzü, kendinize ve firmaya olan güveninizi  sabit tutmayı başarabiliyor olmalısınız.
 

Araştırmaya , öğrenmeye sürekli açık olmayı gerektiren bu meslekte ne kadar çok şey bilirseniz o kadar başarılı olursunuz. Pazarladığınız ürünü, yaptığınız işi, savunduğunuz düşünceyi, çalıştığınız firmayı en ince ayrıntısına kadar tanımış olmanız gerekir.
 

Pazarladığınız ürün ya da hizmet ne kadar kaliteli olursa olsun veya ne kadar ucuz olursa olsun müşteriye bunu doğru bir şekilde aktaramazsanız hiçbir önemi kalmaz.  Bunun için de konuya her şekilde hakim olmanız gerekir. Güven verici ve kendinizden emin konuşmanız müşteriyi rahatlatacaktır.
 

Müşteri memnuniyeti esastır. Müşteri memnunsa firma da memnundur. Müşteriyi memnun etmenin yolu onu anlamaktan, anlamanın yolu ise kendinizi onun yerine koymaktan geçer.
 

Bunlar birden olabilecek özellikler değildir. Çalıştığınız iş yerini yaptığınız işi benimsemeniz zaman alabilir. Müşteri temsilciliğinde iş, işte öğrenilir.
 

Müşteri temsilcisi olmak için üniversite mezunu olmak tercih sebebi olsa da şart değildir. Fakat tercih edilebilirliğinizi artırmak ve kendinizi geliştirmek için, müşteri temsilciliği ile ilgili sertifika programlarına veya üniversitelerin düzenlediği çeşitli kişisel gelişim programlarına ve sivil toplum örgütlerinin düzenlediği mesleki çalışmalara katılabilirsiniz.


Müşteri temsilcisi olarak iş mi arıyorsunuz, iş ilanları için tıklayın o zaman...