Muş'u sel vurdu

Muş merkeze bağlı Sungu Beldesi ile Üçdere ve Yoncalıöz köyündeki onlarca ev kar sularının erimesi ile sular altında kaldı

Muşu sel vurdu
14 Mart 2013 Perşembe 17:31 tarihinde eklendi, 1.107 kez okundu.

 

AFAD ekipleri sel tehlikesi altında olan evlerdeki vatandaşları güvenli bölgelere çıkardı.
 
Artan hava sıcaklıkları ile birlikte dağ ve ovada eriyen kar suları Karasu Nehri'nin taşmasına neden oldu. Taşkın nedeniyle merkeze bağlı Sungu Beldesi, Üçdere ve Yoncalıöz köylerindeki birçok ev ve ahır sular altında kaldı. Ulaşımın botlarla sağlanabildiği köyde su seviyesinin giderek artması üzerine Muş İl Afet ve Acil Durum ekipleri alarma geçti. Ekipler, özellikle Karasu Nehri kenarındaki yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşları sel tehtidine karşı uyardı. Sel sularının etrafını kapladığı evlerde mahsur kalanlar ise botlarla tahliye edildi.
 
Vatandaşlar her yıl taşkın olayının yaşandığını belirttikleri Karasu nehrine ıslah çalışması yapılmasını istedi. Evinden güçlükle çıkan Hamdullah Tanyeli, “Her yıl aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Evimiz her yıl su altında kalıyor. Bugünde suya yenik düştük. AFAD ekiplerinin yardımı ile evimizden çıkabildik" dedi.
 
Öte yandan sel nedeniyle Karasu nehri yakınlarında 400 öğrencisi bulunan Sungu İlköğretim Okulu boşaltıldı. Öğrenciler beldedeki başka bir binada eğitimlerine devam edecek.

DHA