Müteahhitin katili 16 yıl sonra yakalandı

KONYA'da 2001 yılında, başından tabancayla vurularak öldürülen müteahhit Ali Ergün'ün katil zanlısı 4 kişi, 16 yıl sonra polisin kurduğu özel ekip tarafından yakalandı.

Müteahhitin katili 16 yıl sonra yakalandı
27 Mart 2017 Pazartesi 14:26 tarihinde eklendi.
KONYA'da 2001 yılında, başından tabancayla vurularak öldürülen müteahhit Ali Ergün'ün katil zanlısı 4 kişi, 16 yıl sonra polisin kurduğu özel ekip tarafından yakalandı.
 
Ergün'ün gasp etmek için kaçırıp öldüren zanlılardan 2'sinin ise Ergün'ün öldürdükten 3 ay sonrada memleketleri Zonguldak'ta, 4 kişilik bir aileyi öldürdüğü ve 4 ay önce cezaevinden tahliye oldukları belirtildi. 
 
Konya'da müteahhitlik yapan 41 yaşındaki 2 çocuk babası Ali Ergün, 23 Nisan 2001 tarihinde Konya- Ankara karayolunun 32’ inci kilometresinde otomobilinin yanında başından vurulmuş olarak bulundu. Jandarma soruşturmasına rağmen olay aydınlatılamadı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 6 ay önce İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Ergün'ün öldürülmesinin aydınlatılması için kurulan özel ekip çalışma başlattı. O dönem elde edilen tüm delilleri tek tek inceleyen özel ekip, Ergün'ün, öldürülmeden önce en son Konya'nın Ilgın İlçesi'ndeki kaplıcalar bölgesinde görüldüğünü belirledi. Bunun üzerine çalışmasını Ilgın ilçesinde yoğunlaştıran polis, Ergün'ün müteahhit olması nedeniyle o dönemde, o bölgedeki inşaatlarda çalışan işçileri tek tek tespit etti. 
 
4 İŞÇİ OLAY GÜNÜ MEMLEKETLERİ ZONGULDAK'A DÖNMÜŞ 
 
En küçük delili bile olayı aydınlatmak için araştıran polis, SGK kayıtlarından o dönem, o bölgede bir inşaatta çalışan şimdi 33 yaşında olan Deniz Boyacı, 40 yaşındaki Halil Veren, 35 yaşındaki Soner Susam ve 37 yaşındaki Ramazan Sarı'nın, Ergün'ün öldürüldüğü gün aniden şantiyedeki eşyalarını bile almadan memleketleri Zonguldak'a, gittiklerini saptadı. 
 
AYNI AİLEDEN 4 KİŞİ ÖLDÜRMÜŞLER 
 
Bu 4 işçinin izini süren polis, işçilerden Deniz Boyacı ve Halil Veren'in, Ergün'ün öldürülmesinden 3 ay sonra memleketleri Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Perşembe Beldesi Koramanlar Mahallesi'nde 58 yaşındaki Ahmet Kavak, resmi nikahsız yaşadığı 29 yaşındaki eşi Ayşe Akça, çocukları 6 aylık Tufan ve 4 yaşındaki Süheyda'yı evlerinde bıçaklayarak öldürdükleri ve geçen yıl Aralık ayında cezalarını tamamlayıp, cezaevinden tahliye olduklarını saptadı. 
 
'HANGİ OLAY İÇİN GELDİNİZ?' 
 
Müteahhit Ergün'ü, bu 4 işçinin öldürmüş olabileceği üzerinde yoğunlaşan polis, geçen 23 Mart Perşembe günü, Deniz Boyacı ve Soner Susam'ı Zonguldak'ta, Halil Veren'i İstanbul'da, Ramazan Sarı'yı da Manisa'da yakalayıp gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden Deniz Boyacı'nın, evine gelen polislere 'Hangi olay için geldiniz?' dediği öğrenildi. 
 
MÜTEAHHİT'İ GASP EDİP KAÇIRIP ÖLDÜRMÜŞLER 
 
Konya Cinayet Büro Amirliği'ne getirilen 4 kişi, öldürülen Ali Ergün'ü tanımadıklarını, Konya'ya bugüne kadar hiç gelmediklerini belirtip suçlamaları kabul etmedi. Polisin, 4 kişinin Ilgın İlçesi'nde inşaatta çalıştıklarına dair SGK belgelerini göstermesi üzerine şüphelilerden Deniz Boyacı, suçunu itiraf etti. Halil Veren, Ramazan Sarı ve Soner Susam ile aynı mahalleden çocukluk arkadaşı olduklarını ve birlikte büyüdüklerini söyleyen Deniz Boyacı'nın, o dönem 3 arkadaşıyla birlikte Ilgın İlçesi'ne gelip inşaatlarda çalışmaya başladıklarını anlattı. İnşaatlarda işçilere dağıtılmak üzere şantiyelere getirilen paraları gasp etmek istediklerini ancak bunu başaramadıklarını belirten Boyacı'nın ifadesinde, 'İşçilere dağıtılacak parayı gasp etmeyi başaramadık. Bunun üzerine o anda kaplıcanın oraya lüks bir otomobil geldi. Sürücü araçtan inmeden biz dördümüz arabaya bindik. Tabancayla sürücüyü tehdit edip, Ankara- Konya karayoluna götürdük. Burada bize parasının olmadığını söyledi. Biz de cep telefonunu gasp edip, başına ateş açtık. Öldürdüğümüz kişinin kimliğini de bilmiyorduk' dediği öğrenildi. 
 
Deniz Boyacı'nın, ifadesinde Zonguldak'taki işlediği cinayet nedeniyle cezaevinde bulunduğu sırada Konya'daki cinayetinde ortaya çıkacağı korkusunu yaşadığını belirterek, 'Cezaevinden çıkışta bu olay için polis karşıma çıkacak diye korkuyla yaşadım" dediği öğrenildi. 
 
Öldürülen müteahhitte Deniz Boyacı ve Halil Veren'in, tabancayla ateş açtığının belirlendiği bildirildi. 4 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.