Müthiş maç Efes'in

Beko Basketbol Ligi’nde 21. haftada Ayhan Şahenk’te oynanan çekişmeli maçta Anadolu Efes, Türk Telekom'u 74-69 mağlup etti.

Müthiş maç Efesin
09 Mart 2013 Cumartesi 16:13 tarihinde eklendi.

 

Beko Basketbol Ligi’nde 21. haftada Ayhan Şahenk’te oynanan çekişmeli maçta Anadolu Efes, Türk Telekom'u 74-69 mağlup etti.
 
Mücadelede Türk Telekom’da Pasalic 18 sayıyla maçın skoreri olurken Dee Brown 15 sayı kaydetti. Anadolu Efes’te ise Jamon Lucas 16, Farmar 14 ve Kerem Gönlüm 12 sayı buldu.
 
Maçın ilk dakikalarında Anadolu Efes Lucas ile etkili oynarken, Türk Telekom Polat ve Barış’ı iyi kullanarak sayılar buldu. Karşılıklı sayılarla geçen ilk periyodun son dakikalarında hücumlarında başarılı olan Anadolu Efes, ikinci çeyreğe 24-17 önde girdi.
 
İkinci çeyreğin başlarında Kerem Tunçeri ile sayılar bulan Efes, Lance William’sı durdurmasa da bu periyodu 37-31 önde tamamladı. 
 
Üçüncü periyoda iyi başlayan Anadolu Efes, farkı 11 sayıya kadar çıkardı. İlerleyen dakikalarda savunmada Efes’i hataya zorlan Ankara temsilcisi farkı 3 sayıya indirdi. Periyodun son dakikasında Efes’e sayı şansı vermeyen Türk Telekom skoru 52-51’e taşıdı.
 
Karşılıklı sayılar bulan iki takımdan Türk Telekom Dee Brown’un üçlüğüyle skoru eşitledi. Pasalic ile öne geçmeyi de başaran Türk Telekom son dakikalarda başa baş mücadele etse de son saniyerlede hücumlardan boş dönünce Anadolu Efes maçtan 74-69 galip ayrıldı.

CİHAN