Müthiş sır çözülüyor

Tablodaki gizemli yüzün sahibi hakkında şimdiye kadar yapılan en büyük keşif gerçekleştirildi

Müthiş sır çözülüyor
16 Mayıs 2011 Pazartesi 13:27 tarihinde eklendi, 1.083 kez okundu.

 

Asırların eskitemediği tablodaki gizemli yüzün sahibi hakkında şimdiye kadar yapılan en büyük keşif gerçekleştirildi.
 
Kitaplara, filmlere dahi konu olan Leonardo da Vinci'nin ünlü eseri Mona Lisa tablosundaki gizemli modelin sırrı sonunda çözülüyor.
 
İtalya'nın Floransa kentindeki manastırın altında bulunan mezarın ünlü tablodaki gizemli gülümsemenin sahibi Lisa Gherardini Del Giocondo'ya ait olduğu düşünülüyor.
Uzmanlar şimdi mezardan alınan DNA örneklerini yakındaki kilisede gömülü olan Gherardini'nin çocuklarının kemikleri ile karşılaştırarak kesin sonuca ulaşacaklar.
 
Özel radarlar kullanarak mezarı bulan arkeologlar, Sant'Orsola'daki mezarın içerisindeki kafatasının gizemli yüzü yeniden yapılandırabilecek kadar iyi durumda olduğunu ümit ediyorlar.
 
Mezarın başında kazı çalışmalarını izleyen Natalia Gucciardini Strozzi, Ghrerardini'nin soyundan geliyor.
Strozzi, ilk başta çalışmalara karşı çıktığını ve Gherardini'nin "huzur içerisinde" uykusuna devam etmesini savunduğunu söylese de, artık araştırmanın başındaki isim olan Profesör Vincetti'ye tüm desteğini verdiğini belirtiyor.
 
1542 yılında yaşamını yitiren Lisa Gherardini, Francesco del Giocondo adlı zengin ipek tüccarının karısıydı. İtalya'da Mona Lisa "La Gioconda" adıyla da biliniyor.