Mutlu son çok yakın

Ronaldinho kapıyı 7.5 milyon Euro'dan açtı. Siyah-Beyazlılar 4.5 önerdi.

Mutlu son çok yakın
08 Ocak 2014 Çarşamba 09:44 tarihinde eklendi.
Pazarlıklarda fedakarlıklar yapıldı ve tarafların teklifleri arasındaki fark 1 milyon Euro'ya kadar düştü. Sambacı'nın Kartal olmasına sayılı günler kaldı
 
Kartal, Ronaldinho için gün sayıyor. Yıldız futbolcunun menaceri Roberto Assis’ten güzel haberler bekliyor. Öyle ki transferin netleşmesinin önünde artık 1 milyon Euro gibi çok ufak bir pürüz kaldı. Assis, İstanbul’daki görüşmelerde 7.5 milyon Euro ile kapıyı açmış, Siyah-Beyazlılar 4.5 milyon Euro teklif etmişti. Ardından kıyasıya süren pazarlıklarda iki taraf da büyük fedakarlıklar yaptı. Beşiktaş, Ronaldinho için masaya koyduğu miktarı 5.5 milyon Euro’ya çekerken, Assis de 6.5 milyon Euro’ya indi. Ancak Sambacı bu rakamda ısrar edince imzalar atılmadan Brezilya’ya döndü. Assis giderken Beşiktaş’a “Cevabımızı bekleyin” dese de Kartal beklemeye koyulmadı. Ahmet Nur Çebi, dün Assis’i bizzat arayarak teklif edilen garanti paraya kişisel olarak teminat vereceğini iletti. En geç bu hafta sonuna kadar haber beklediklerini de söyleyen Çebi, “Teklifimiz bu, şartları kabul ediyorsanız gelin imzaları atalım” dedi. Assis de bunun üzerine zaman isteyerek Cuma gününe kadar kararı ileteceklerini belirtti. Artık yaşanan bu gelişmelerden sonra iki tarafın da 500 bin Euro’luk son bir fedakarlık yapması ve 6 milyon Euro’da el sıkışması ve Ronaldinho’nun resmen Kartal olması bekleniyor.
 
Sponsorlar devrede 
 
Ayrıca futbolcunun bu yüksek maliyetinin yarısı sponsor desteği ve oynayacağı reklam filmleriyle karşılanacak. Özellikle Roni’nin kendi maliyeti çıkana kadar reklamlardan pay almayacak olması da Kartal’ın maddi anlamda elini rahatlatırken, Garanti Bankası ve Ülker Grubu gibi önemli firmaların şimdiden reklam filmi ve sponsorluk için Beşiktaş’la görüştüğü de biliniyor. 
 
Alex’le biraraya geldi
 
Fenerbahçe’nin efsaneleşmiş isimlerinden Alex de Souza, Kartal’ın transferdeki 1 numarası Ronaldinho ile buluştu. Brezilyalı futbolcu vatandaşıyla sohbet ederken çekilmiş bir fotoğrafını kişisel Twitter hesabından yayımladı. Alex R10 için övgü dolu sözler sarf ettiği paylaşımında “Ronaldinho ile sohbet zamanı. Onu uzun zamandır görmemiştim. Birlikte oynamaktan en çok zevk aldığım oyuncu” ifadelerini kullandı. Alex’in bu Tweet’i Beşiktaşlı taraftarlardan ilgi gördü.