"Müttefikimiz Türkiye saldırıya uğradı"

ABD'de 6 Kasım'daki seçimde Obama'nın rakibi olan Cumhuriyetçi aday Romney, dış politika konuşmasında Türkiye'nin adını andı.

Müttefikimiz Türkiye saldırıya uğradı
09 Ekim 2012 Salı 08:50 tarihinde eklendi.

 

Akçakale'de 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırı, Amerika'daki başkanlık yarışı sürecinde de gündeme geldi.
 
Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt Romney, Obama'nın dış politikasını eleştirirken, Suriye'deki çatışmalara dikkat çekti.
 
"Müttefikimiz saldırıya uğradı" ifadesini kullanan Romney, başkan olması durumunda Suriye konusunda Obama'dan daha aktif bir dış politika izleyeceğinin de sinyallerini verdi.
 
“Başkan, kadın-çocuk 30 bin kişinin Esad rejimi tarafından katledildiği Suriye'de başarısızlığa uğradı. Radikal gruplar çatışmaya dahil oldu. Müttefikimiz Türkiye saldırıya uğradı ve çatışma bölgenin istikrarını tehdit eder hale geldi”
 
ABD Başkanı Barack Obama'ya rakip olan Mitt Romney, suriye krizine ve Akçakale'de 5 kişinin öldüğü saldırıya bu sözlerle dikkat çekti.
 
Cumhuriyetçi başkan adayı, Virjinya Askeri Enstitüsü’ndekikonuşmasında, Obama yönetimini dış politikada pasif kalmakla eleştirdi.
 
Romney, başkan olması halinde Suriye muhalefetine silah yardımında bulunacağını söyledi.
 
Romney, “Biz Suriye'de partnerlerimizle birlikte çalışarak, bizim değerlerimizi paylaşan muhalefet üyelerine Esad'ın tankları helipkopterleri ve jetlerini yenmeleri için ihtiyaç duydukları silahları sağlayacağız. İran, Esad'a silah gönderiyor. Çünkü Esad'ın gidişinin kendisi için stratejik bir mağlubiyet olacağını biliyor” dedi.
 
Mitt Romney, ABD'nin Bingazi Konsolosluğu’nadüzenlenen saldırının da Obama'nın dış politikasının bir sonucu olduğunu ileri sürdü.
 
Cumhuriyetçi aday, kendi döneminde İsrail ile ilişkilerin iyileştirileceğini ve İran'ın nükleer programına yönelik yeni yaptırımlar getirileceğini de belirtti.

NTV