Müze gibi asırlık Rus evi

Kars'ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Kardeştepe Köyü'nde 111 yıl önce Rus ustalar tarafından yapılan taş ev müze gibi ilgi çekiyor.

Müze gibi asırlık Rus evi
27 Kasım 2014 Perşembe 11:18 tarihinde eklendi.
1877- 78 (93 Harbi) Osmanlı- Rus savaşından sonra 40 yıl Rusya'nın hakimiyeti altında kalan Kars'ta Müzeyyen Öztürk'e ait ev, Rus mimarisinin ilginç bir örneği olarak gösteriliyor. İlk günkü gibi sağlamlığını koruyan evin, dedesi Hasan Öztürk tarafından Rus ustalara yaptırıldığını belirten Müzeyyen Öztürk'ün oğlu Ünsal Öztürk şunları anlattı:
 
"Tarihi evimiz bi dönem cami olarak da kullanılmış. Köye gelip gidenler, araştırmacılar evimize gelerek inceleme yapıyor. 111 yıllık ev, bugün hala dimdik. Misafir odasının kapısına yapılan ipli ve tokmaklı, makaralı açma- kapama sistemi 111 yıldan beri hiç bozulmadan çalışıyor. Evde bulunan oymalar, oturma odasındaki şömine ve para kasası herkesin ilgisini çekiyor. Bu zamana kadar sadece evin çatısını yaptırdık. Onun haricinde bir taşı dahil evin hiçbir şeyini değiştirmedik. Ustanın yaptığı şekliyle korumaya çalıştık. Müze gibi dedemden kalan bu evi korumak için elimizden geleni yapıyoruz."