Müzeyyen Senar hastaneye kaldırıldı

Türk Sanat Müziği'nin efsane isimlerinden Müzeyyen Senar, Muğla’nın Bodrum ilçesinde hastaneye kaldırıldı

Müzeyyen Senar hastaneye kaldırıldı
21 Mayıs 2014 Çarşamba 12:25 tarihinde eklendi.

Dün akşam saatlerinde aniden rahatsızlanan ünlü sanatçı, özel bir hastanede tedavi altına alındı. İlk belirlemelere göre aşırı derecede kansız olduğu tespit edildi.

Dahiliye uzmanı Dr. Gamze Cengiz, Senar’ın sağlık durumu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Müzeyyen Hanım'ın rutin üç aylık kontrollerinde bir kansızlık saptadık. Üç ay öncesine göre kanı hemen hemen yarıya inmiş durumda. Genel durumu iyi fakat yaşından ve sağlık problemlerinden dolayı kan nakli yapmamız gerekiyordu. Dün servise alıp iki ünite kan nakli yaptık. Bugün de bir ünite kan nakli yapıyoruz. Kansızlığının nedeninin demir eksikliği olduğunu saptadık, bu nedenle demir tedavisine başladık. Hastamız, damar problemlerinden dolayı kan sulandırıcı birtakım tedaviler alıyor. Muhtemelen geçtiğimiz bu üç ay içerisinde bağırsak sisteminde kanamalar olabildiğini ve kansızlığının da buna bağlı olduğunu düşünüyoruz. Kan seviyesini korumak için yatışını yaptık. Duruma göre bugün akşam ya da yarın sabah taburcu etmeyi düşünüyoruz.”

Müzeyyen Senar’ın kızı Feraye Işıl ise annesinin son durumuyla ilgili şu bilgiyi verdi: “Dün öğleden sonra 03.00 sıralarında, Gamze doktorun teklifi üzerine hastaneye yatırdık. Dün kan sayımları yapıldı. Kansızlığı belirince buraya getirdik. Kan nakli yapılıyor şu anda. İki ünite kan verildi, bugün bir ünite daha veriliyor. İnşallah öğleden sonra çıkaracağız.


CİHAN