Nadal ikinci turda

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde iki numaralı seribaşı Rafael Nadal, Brezilyalı Thomaz Bellucci'yi 3-0 yenerek ikinci tura yükseldi.

Nadal ikinci turda
26 Haziran 2012 Salı 20:28 tarihinde eklendi, 2.041 kez okundu.

 

Merkez Kort'ta oynanan ve iki solak raketin karşı karşıya geldiği maçta, 2 ace atan, 6 kez da doğrudan sayı getiren vuruş yapan Bellucci, Nadal'ın 6 basit hatasından da faydalanarak ilk 18 dakikada durumu 4-0 yaptı. 
     
2008 ve 2010 yıllarında Roland Garros'ta iki kez set vermeden yendiği Bellucci karşısında farklı geriye düşen İspanyol tenisçi, bu dakikadan sonra oyuna ağırlığını koydu ve üst üste 4 oyun kazanarak 4-4'lük eşitliği sağladı. 
     
Kalan oyunlarda iki tenisçi de servislerine tutundu ve tie-break'e gidildi. Tie-break'te 4 kez fileye takılan ve hiç sayı alamayan Bellucci, 56 dakika süren seti 7-6 kaybetti. 
   
İlk sette iki raket de üçer ace attı, birer kez çift hata yaptı. Rakibinin 12 basit hatasına karşı Nadal 7 basit hatada kaldı. File önünde İspanyol tenisçi yüzde 66, Bellucci yüzde 40 başarı oranı yakaladı. 
     
Geçen yıl Wimbledon'a hazırlık niteliğindeki Queen's Club Turnuvası'nda milli tenisçi Marsel İlhan'ı 2-1 yenerek eleyen Brezilyalı Bellucci, güçlü rakibinin 6 ve 8. oyunlarda servisini kırmasını engelleyemedi ve bu setten de 6-2 mağlup ayrıldı. 
     
Nadal, ikinci sette Bellucci'ye doğrudan sayı getiren vuruşlarda 12'ye 7, file önündeki başarı yüzdesinde ise yüzde 82'ye 40 üstünlük sağladı. Bu sette Nadal 4, Bellucci 8 basit hata yaptı. 
     
Kariyeri boyunca solak raketlerle oynadığı 68 maçtan sadece 6'sını kaybeden Nadal, üçüncü sete iyi başladı ve ilk 2 oyunu aldı. Bellucci'nin durumu 2-2 yapmasına engel olamayan İspanyol tenisçi, sonraki üç oyunu kazanmasını bildi. Son seti 6-3, maçı da 3-0 kazanan Nadal, Wimbledon'a dördüncü kez katılan Bellucci'yi ilk turda eledi.