Nadal'ın zor anları

Dünyanın en iyi tenisçilerinden İspanyol raket Rafael Nadal, Amerika Açık'taki son maçının ardından düzenlenen basın toplantısında zor anlar yaşadı. Sağ bacağına aniden kramp giren Nadal, bir anda konuşmayı kesti ve sandalyesine yığıldı.

Nadalın zor anları
05 Eylül 2011 Pazartesi 11:08 tarihinde eklendi, 1.283 kez okundu.

 

Arjantinli David Pablo Nalbandian'la 3. turda karşı karşıya gelen Nadal, ara ara zorlandığı maçta Nalbandian'a set vermedi. Amerika Açık'ın son şampiyonu olan Rafael Nadal, David Nalbandian'ı 7-6, 6-1 ve 7-5'lik setlerle 3-0 yenerek 4. tura yükseldi.  
 
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan Rafael Nadal, konuşma yaptığı sırada ansızın bacağını tutarak geriye yığıldı. Eliyle yüzünü kapatan Nadal, bir süre boyunca acısının geçmesini bekledi.
 
Bu sırada gazetecilerin salonu terk etmesi istendi. Işıklar söndürüldü. Bir antrenörün Nadal'ın sağ bacağına masaj yaptığı öğrenildi. 10 dakikalık müdahalenin ardından yeniden basın mensuplarının karşısına çıkan ünlü sporcu, "Bacağıma kramp girdi, çok acı vericiydi, hepsi bu" dedi. Nadal, Nalbandian'la yaptığı maç sırasında da medikal müdahale molası almış, sporcunun bacağına bant takılmıştı.
 
NADAL RAKİBİNİ 3-0'LA GEÇTİ
 
Dünya sıralamasının iki numaralı ismi Rafael Nadal, Arjantinli rakibi David Nalbandian'ı 3-0 yendi ve ABD Açık Tenis Turnuvası'nda 4. tura yükseldi.
 
Nadal, Arthur Ashe'de oynanan ve 2 saat 39 dakika süren maçta rakibini 7-6, 6-1 ve 7-5'lik setlerle yendi. Oldukça iyi bir performans sergileyen Nadal, ilk servislerinde zorlanan rakibi karşısında 2 “ace”, 4 çift hata ve 18 basit hata yaptı. Nalbandian ise maçı 6 “ace”, 7 çift hata ve 60 basit hata ile tamamladı.