Nadide Sultan’ın Sudan'da kızı oldu

Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yetim kampanyasına katılan ünlü sanatçı, sahiplendiği yetim kızın bir sene boyunca gıda, eğitim ve sağlık giderlerini karşılayacak.

Nadide Sultanın Sudanda kızı oldu
28 Nisan 2013 Pazar 11:38 tarihinde eklendi, 1.525 kez okundu.

 

Ünlü sanatçı Nadide Sultan, Sudanlı yetim kıza sahip çıktı. Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yetim kampanyasına katılan ünlü sanatçı, sahiplendiği yetim kızın bir sene boyunca gıda, eğitim ve sağlık giderlerini karşılayacak. 
 
Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteciler için başlatılan yardım kampanyasına destek veren ses sanatçısı Nadide Sultan, şimdi de elini Sudan’ı ikiye bölen iç savaşa uzattı. Nadide Sultan, Kimse Yok mu Derneği’nin başlattığı ‘yetim kampanyası’ çerçevesinde iç savaşta ailesini kaybeden 12 yaşındaki Hamse Amed Süleyman isimli kız çocuğunun bakımını üstlendi. 
 
“Kaybettiği ailesinin sıcaklığını veremesem de küçük omuzlarındaki büyük yükü biraz olsun hafifletmek bana sonsuz mutluluk verecektir” diyen Nadide Sultan, Hamse’nin bir yıl boyunca gıda, sağlık ve eğitim giderlerini karşılayacak.
 
GÜNDE 1 DOLARA 1 ÇOCUK KURTARABİLİRSİNİZ
 
Günde sadece 1 dolar vererek yılda 360 dolara bir çocuğun hayatını hastalıklardan ve çocuk ticareti yapan çetelerden kurtarılabileceğini söyleyen Nadide Sultan, herkesi bu anlamlı kampanyaya katılmaya davet etti. Türkiye’de yaşayan hayranlarına da seslenen Nadide Sultan, cep telefonlarından ‘Yetim’ yazıp 5777’ye kısa mesaj göndererek yetimler için oluşturulan havuza 5 lira bağışlamaya çağırdı. 
 
KIZLARIN YÜZDE 60’I FUHUŞA ERKEKLERİN YÜZDE 70’İ AĞIR SUÇLARA İTİLİYORLAR
 
Kimse Yok Mu Derneği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Her 2.2 dakikada bir çocuğun anne veya babasını kaybettiği bir dünyada yaşıyoruz. Her 15 saniyede Afrika’da bir çocuk daha AİDS hastalığı yüzünden anne babasını kaybederek yetim kalıyor. Günde 5 bin 760 çocuk yetim kalıyor. Sadece Afrika kıtasında iç savaşlar, doğal afetler ve sağlık alt yapısının yetersizliği yüzünden bir yıl içinde 2 milyon çocuk yetim kalıyor. 43 milyon yetim hayatının 10 yılını yetimhanelerde ve yetiştirme yurtlarında geçiriyor. Her yıl 250 bin çocuk evlatlık veriliyor. Her yıl 14 milyon çocuk yetimhanelerde 18 yaşını dolduruyor ve devlet korumasından çıkartılıyor. Günde 38 bin 493 çocuk 18 yaşını doldurarak devletin korumasından çıkartılıyor. Ukrayna ve Rusya’da yetimhaneden ayrılan çocukların yüzde 10 ile yüzde 15’i suça karışıyor. Kızların yüzde 60’ı fuhuşa sürükleniyor. Erkeklerin yüzde 70’i ise cinayet, soygun gibi ağır suçlara itiliyorlar. Kimse Yok Mu Derneği’nin başlattığı proje kapsamında bir yetime sahip çıkmanın aylık maliyeti 30 dolar, yıllık maliyeti 360 dolar."

CİHAN