Nakil bacak geri alındı, aile endişeli

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesinde çift kol ve çift bacak nakli yapılan Şevket Çavdar'ın bacaklarından biri alındı.

Nakil bacak geri alındı, aile endişeli
26 Şubat 2012 Pazar 12:18 tarihinde eklendi, 1.502 kez okundu.

HÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Çavdar'ın yapılan operasyon sonrasında ''vücudun kalp dolaşım ve kan sisteminin bacaklardan birini idame ettiremediğini, bu nedenle aile ile konuşularak sol bacağının alındığını'' söyledi. 
     
Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi'nde geçtiğimiz Cuma günü çift kol ve çift bacak ameliyatı ile bir ilke imza atılmasının ardından, bugün sol bacağı alınan nakil hastası Çavdar'ın ailesi, kaygı içinde diğer uzuvların vücut tarafından kabul edilmesini bekliyor. 
    
Nevşehir'den tüm umutlarını toplayarak gelen Ankara'ya gelen Çavdar ailesi, dün gece doktorlardan gelen ''tek bacağın alınması gerekiyor'' haberinin ardından bir karar vererek, bacağın alınmasına izin verdi. 
    
Dün gece yarısından sonra yaşanan gelişmeler hakkında AA muhabirine bilgi veren aile yakınlarının tek istekleri, diğer uzuvların sağlıklı bir şekilde vücuda uyum sağlaması. 
    
Çavdar'ın dayısı Nevşehir Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, yeğenin ameliyata alınmadan önce hekimlerin kendilerine her türlü risk hakkında bilgi verdiğini, her gelişmeye karşı hazır olmalarını istediğini söyledi. 
    
Hep güzel gelişmelerin olmasını temenni ettiklerini, ancak risklere karşı da hazır olmaya çalıştıklarını dile getiren dayı Çavdar, ''Maalesef sabaha karşı bacaklarından biri alındı. Güzel bir nakilden sonra böyle bir gelişmenin olması çok üzücü, ama böyle bir gelişmenin olabileceği belirtilmişti. Bizim, bilgimiz dahilinde oldu. Doktorlar ellerinden geleni yapıyorlar'' diye konuştu. 
    
Dayı Cengiz Çavdar, "Kolay bir ameliyat değil, tüm doktorlar çok çabalıyor. İnşallah, başka bir olumsuz gelişme olmaz" dedi. 
    
Şevket Çavdar'ın ağabeyi Mutlu Çavdar da bu gelişme karşısında dün gece çok kötü olduklarını, morallerinin çok bozulduğunu, ancak yine de umudu elden bırakmak istemediklerini dile getirdi. 
    
''Kardeşimin, en büyük dileği yürüyebilmekti'' diyen ağabey Çavdar, şöyle devam etti:
    
''Uyandığında tek bacağının alındığını öğrenince ne olacak, ne hissedecek bilmiyorum. Belki ilerleyen zamanlarda onu da alabilirler, hiç birşey belli değil. Sadece umut ve dua ediyoruz. Ama yine umutluyuz. Allah'tan umut kesilmez. Hekimlerimizden Allah razı olsun, onlar o kadar mücadele ediyor ki, ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.''