Nar tanesi 'bir numara'

İtalya’da gerçekleşen ‘Şişme Mimarlık Yarışması’na sükunet, uyum ve berekentin simgesi nar tanesi damgasını vurdu. Emmanuel Sitbon-Selma Feriani imzalı ‘Şehirleri Uyandırın’ adlı tasarım; kırmızı rengi, dengeli simetrisi ve limit tanımayan yapısı ile görenlere enerji veriyor.

Nar tanesi bir numara
07 Mart 2012 Çarşamba 18:20 tarihinde eklendi, 1.156 kez okundu.

 

Sicilya’daki kültür ve turizm merkezi FARM Kültür Parkı’nın desteklediği  ‘PFFF Şişme Mimarlık Yarışması’; tasarımcıların yaratıcılığını teşvik ederek, şişme ve geçici yapılara ilişkin yeni teknolojileri desteklemek amacıyla İtalya’da gerçekleştirildi. 5 kıtadan mimarlar, tasarımcılar, mühendisler ve öğrencilerden oluşan 60 grubun iddialı tasarımlarla katıldığı yarışmada, nar tanesini andıran ‘Şehirleri Uyandırın’ birinci seçildi.

Nar tanelerinin uyumunu ve kusursuz formunu yansıtan Emmanuel Sitbon-Selma Feriani imzalı tasarım, kırmızı rengi ve dengeli simetrisi ile göremleri kendine hayran bırakıyor.

Rüzgar, yağmur, sıcak, soğuk gibi farklı atmosfer koşullarına karşı dayanıklı plastik bir malzemeden üretilen tasarımın; kolay taşınabilir ve kurulabilir yapısı ile farklı kentlerdeki meydan ve parklarda tekrar tekrar kullanılması planlanıyor.


NTV