"Nasıl bilelim, attık tuttu"

STV'de ekrana gelen Kollama dizisinde, Zekeriya Öz'ün görevden alınacağının önceden bilindiği iddia edilmişti. Senarist o iddialara yanıt verdi

Nasıl bilelim, attık tuttu
01 Nisan 2011 Cuma 11:18 tarihinde eklendi, 1.554 kez okundu.

 

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün, özel yetkileri alınarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atanmasının, geçen hafta yayınlanan "Kollama" adlı dizinin senaryosunda yer aldığı ortaya çıktı. Samanyolu TV'de yayınlanan dizide, Savcı Zeki Yahya, 'Erkenkonducular' tarafından bir komploya kurban gidince görevinden alınmıştı. Bu tesadüf üzerine gözler dizinin senaristi Ertan Kurtulan'a çevrildi. Kurtulan "Bu dizi Öz'ün haftalar öncesinden görevden alınacağını nasıl bildi" eleştirilerine VATAN aracılığıyla yanıt verdi: "Bizim yıldız falımız var, ona bakıyoruz ve neler olacağını oradan biliyoruz (gülüyor). Tabii ki böyle bir şey yok, senarist uydurması tutuverdi. Bunun gibi kaç tane şey söyledik. İlk defa tutuverdi. Öküz altında buzağı aramanın manası yok."
 
STV: Kişiler hayali
 
Samanyolu Yayın Grubu'ndan da konuya ilişkin şu açıklama yapıldı: "Belirtmek isteriz ki, Kollama dizisinde yer alan kişiler tamamen hayali ve olaylar da kurgusaldır. Dizideki karakterler gerçek hayatta herhangi bir kişiyi temsil etmemektedir. Dizi izlendiğinde görüleceği üzere her iki olay arasında hiçbir benzerlik olmadığı gibi, iddiaların hiçbir gerçek yanı da bulunmamaktadır.