NATO Genel Sekreteri Rasmussen TBMM'de

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, NATO'nun bir aile olduğunu, ailelerin birbiriyle yardımlaştığını ve bu yardımlaşmanın da devam edeceğini bildirdi.

NATO Genel Sekreteri Rasmussen TBMMde
17 Şubat 2012 Cuma 12:41 tarihinde eklendi.

Rasmussen, TBMM Dışişleri ve Savunma Komisyonları ile NATO Parlamenterler Asamblesi (PA) üyeleriyle TBMM'de bir araya geldi.
    
NATO Genel Sekreteri burada yaptığı konuşmada, ziyaretinin Türkiye'nin NATO'ya üyeliğinin 60. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleşmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
    
NATO'nun kuruluşundan beri önemli hedefler ve sorunlarla karşı karşıya kaldığını anlatan Rasmussen, kendi ortak çalışmalarıyla bu sorunların üstesinden gelmeyi başardıklarını kaydetti.
    
NATO'nun bu çalışmayı büyük bir başarıyla gerçekleştirdiğini vurgulayan Rasmussen, bu çerçevede gerçekleştireceği pek çok önemli hedef bulunduğunu belirterek, "NATO bu hedefleri gerçekleştirirken ortak bir yaklaşım çerçevesinde bunu sonuna kadar devam ettirecektir" dedi.
    
NATO'nun bir aile olduğunu ve bu aile içinde beraberce düşünen üyelerin bulunduğunu dile getiren Rasmussen, ortak sorunlara ortak yaklaşımla çözümler bulmaya çalıştıklarını belirtti.
    
Soğuk Savaş sonrasında NATO'nun Balkanlarda önemli girişimleri ve katkıları olduğunu ifade eden Rasmussen, bu çalışmalara Türkiye'nin de hayati katkılar sağladığını belirterek, bunu her zaman hatırlayacaklarını ve önemsediklerini söyledi.
    
NATO'nun son dönemde içinde Türkiye'nin de bulunduğu bir ittifakla Afganistan'da da çalışmalar yürüttüğüne dikkati çeken Rasmussen, Afganistan'ın daha güvenli bir bölge olması ve teröristlerin rahatça hareket edebildikleri bir yer olmaması için bütün gayretin gösterildiğini kaydetti.
    
Rasmussen, "NATO'nun bir aile olduğunu, ailelerin birbiriyle yardımlaştığını ve bu yardımlaşmanın da sürekli devam edeceğini belirtmek isterim" diye konuştu.
    
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır da NATO'nun tarihin en başarılı savunma ittifakı olduğuna işaret ederek, "Üye olduğumuz günden itibaren NATO, ülkemizin savunma ve güvenlik politikasının mihenk taşını oluşturmuştur" dedi.