NATO Genel Sekreteri Tiflis’te

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen resmi ziyaret çerçevesinde Gürcistan’da bulunuyor

NATO Genel Sekreteri Tifliste
27 Haziran 2013 Perşembe 14:54 tarihinde eklendi.

Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili ile bir araya gelen Rasmussen, ülkenin NATO ile diyalog sürecindeki konumunu değerlendirdi. “Gürcistan şu ana kadar çok değerli atılımlar attı. Şu anda en önemli mesele, bu değerli çalışmalarını devam ettirmesidir. Bunu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ayrıca değerlendireceğiz,” diyen Rasmussen şunları kaydetti, “Gürcistan’ın bazı konularda desteklenmesi gerekiyor ve biz bu desteği sonuna kadar sağlayacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini dikkatlice takip ederek bu ülkenin demokratik değerlerine yakışır şekilde gerçekleşmesini sağlayacağız. Ayrıca Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü sağlaması için her türlü desteğe hazırız.”

İVANİŞVİLİ’DEN RUSYA’YA SUÇLAMA
Başbakan İvanişvili ise toplantıda Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ile ilgili olarak Rusya’ya suçlamada bulundu. İvanişvili, “Rusya 2008’den beri ateşkes ilkelerini ihlal ediyor. Ülkenin bir bölümü hala işgal altında. Fakat biz neyin doğru olduğunu iyi biliyoruz. Halkımız da biliyor ki, yönümüz NATO entegrasyonudur.” ifadesini kullandı.

Gürcistan’ın NATO ile işbirliğine büyük önem verdiklerini belirten Rasmussen ISAF bünyesinde yapılan çalışmaları takdir etti ve şöyle konuştu, “Gürcistan’ın NATO ile diyalog sürecine tam katılımını önemsiyoruz. Eğer tüm yükümlülükleri yerine getirirseniz, NATO sizin ikinci eviniz olacaktır. ISAF operasyonlarında takdire şayan kahramanlıklar sergilediniz. Bizim teröre karşı mücadelemizde yanımızda olarak birliğimize olan sadakatinizi gösterdiniz. Bu kutsal misyonda hayatlarını kaybeden askerlerin ailelerine en derin üzüntülerimi bildirmek istiyorum.”


CİHAN