Nato hortumcularına darbe

Kocaeli'nde, NATO boru hattını delen şebeke, çaldıkları 150 tona yakın akaryakıtı satamadan yakalandı

Nato hortumcularına darbe
08 Şubat 2013 Cuma 16:21 tarihinde eklendi.

 

NATO boru hattından akaryakıt çalındığı ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, dün yaptıkları operasyonda 5 noktada yaklaşık 150 metre kazıp örgütlü olarak enerji ve akaryakıt kaçakçılığı yapan çeteyi çökertti.
 
Kocaeli, İstanbul ve Tokat illerinde yapılan eş zamanlı baskında, liderliğini Mehmet Çitil’in yaptığı 22 kişilik şebekenin İzmit Asayiş Sube Müdürlüğü’nde ifadelerinin alınması sürdürülüyor.
 
SATAMADAN YAKALANDILAR
Ayrıca akaryakıt hırsızlarının NATO boru hattına ulaşabilmek için satın aldıkları inşaat malzemeleri ile özel düzeneklere yaklaşık 200 bin lira harcadıkları öğrenildi. Şebeke üyelerinin ayrıca şuana kadar NATO boru hattından 150 ton akaryakıt çektikleri ve bunları satamadan da yakalandıkları kaydedildi.
 
EV SAHİBİ HİÇBİR SES DUYMAMIŞ
Ev sahibi Necati Yener, Çınarlı Mahallesi Nato Caddesi’nde bulunan evinin zemin ve bodrum katlarının kiralandığını söyledi. Yener, "Bana inşaat işleri yaptıklarını ve zemin kata strafor depolayacaklarını söyleyip kirayı peşin verdiler. Daha sonra polis ekipleri evimin altında kazı yapılarak NATO boru hattına girildiğini söylediğinde çok şaşırdım. Hiç bir ses ve gürültü çıkarmadan kazı yapmışlar" diye konuştu.

DHA