Nato'dan Afganistan'a hava saldırısı: 90 ölü

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinde petrol tankerlerinin bulunduğu alanda meydana gelen şiddetli patlamada yaklaşık 90 kişinin öldüğünden endişe ediliyor. Kunduz Valisi Muhammed Ömer, vilayetin kırsal kesimindeki patlamanın

04 Eylül 2009 Cuma 07:57 tarihinde eklendi.

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz Emniyet Müdürü Gulam Muhiddin, NATO'nun Taliban militanlarının kaçırdığı iki petrol tankerine düzenlediği hava saldırısında 90 kişinin öldüğünü açıkladı.

NATO güçleri de hava saldırısında kaçırılan petrol tankerlerinin hedef alındığını doğrularken, "çok sayıda isyancının" öldürüldüğünü bildirdi. NATO güçleri, saldırıda sivillerin ölüp ölmediğinin araştırıldığını belirtti.

Emniyet Müdürü Muhiddin, militanların iki tankeri Kunduz'un Omar Hel köyünde gece yarısı kaçırdığını ve NATO güçlerinin de militanların bir nehir geçişinde tankerleri durdurduğu sırada hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Adı açıklanmayan bir polis yetkilisi de ölen 90 kişinin 40'ının sivil olduğunu kaydetti. Emniyet müdürü de ölenlerin sayısını 90 olarak açıkladı.

Reuters ajansına göre NATO güçleri de bölgeye düzenlenen hava saldırısında kaçırılan petrol tankerlerinin ve militanların hedef alındığını ve çok sayıda isyancının öldürüldüğünü doğruladı. NATO saldırıda sivil kayıp olup olmadığının araştırıldığını bildirirken, ABD ve NATO komutasındaki güçlerden henüz başka açıklama gelmedi. Patlamada yaralanan 12 kişinin de hastaneye kaldırıldığı bildirildi.