Naziler bir köyü ele geçirdi

Almanya'nın doğusundaki bir köy neo Naziler tarafından ele geçirildi.

Naziler bir köyü ele geçirdi
06 Ocak 2011 Perşembe 08:14 tarihinde eklendi.

 

Mecklenburg-Batı Pomerania eyametindeki Jamel yakınında yaşayanlar, köyün Avrupa'nın dört bir yanından neo-Nazilerin akınına uğradığını söylüyor.
 
Sadece on çiftliğin bulunduğu Jamel'de bu çiftliklerin en az yedisinin aşırı sağcı radikaller tarafından işgal edildiği belirtiliyor.
 
Evlerin duvarlarına boyalarla gamalı haçlar çizilirken, köyün girişine 'Jamel Köyü - Özgün, sosyal, nasyonel' yazan bir tabela konuldu.
 
Nazi lideri Adolf Hitler'in doğum yerinin 855 kilometre mesafede olduğunu söyleyen bir tabela da bulunuyor.
Genç dazlak erkekler, köyü saran ormanlık alanda atış talimi yaparken, çocuklar köye gelen ziyaretçilere Nazi selamı veriyor. Ayrıca Hitler'in doğum günü her yıl partiyle kutlanıyor.
 
Yakınlarda yaşayan Horst Lohmeyer, Spiegel'e yaptığı açıklamada, "Artık Jamel'i kurtarılmış bölge olarak görüyorlar" diyor.
 
Belediye Başkanı Uwe Wandel ise yetkillerin köyü kendi kaderine terk ettiğini belirterek, "Polis, yetkililer kimse müdahale etmeye cezaret edebiyor. Naziler yüzümüze gülüyor... Jamel'den vazgeçtik" diye konuştu.
Alman neo-Nazi Nasyonal Demokratik Parti (NPD) son yıllarda Almanya'nın doğusunda seçim başarıları kazandı ve halihazırda Saksonya eyaleti parlamentosunda sekiz temsilcisi bulunuyor.
 
Yerli bir müteahhit ve NPD'den siyasetçi olan Sven Krüger'in Jamel'in dönüşümünün arkasındaki isim olduğu öne sürülüyor. Ancak Krüger suçlamalarla ilgili yorum yapmayı reddetti.
 
Belediye Başkanı Wandel'in ise korkusu büyük. Jamel'deki olayın Almanya'da neo-Nazi yükselişin başlangıcı olduğunu belirten Wandel, "İkinci, üçüncü, dördüncü Jamel olmasından korkuyorum" diyor.

Milliyet