"Nazileri hatırlatıyorlar"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusunun askeri operasyonlarını Alman Nazi birliklerinin uygulamalarına benzetti.

Nazileri hatırlatıyorlar
29 Ağustos 2014 Cuma 18:04 tarihinde eklendi.

Moskova’ya yakın Tver bölgesinde 10.Rusya geneli gençlik forumu Seliger-2014’e katılan Putin, Ukrayna ile ilgili çeşitli soruları yanıtladı. Ukrayna’nın doğusunda yaşananları facia olarak değerlendiren Rusya Devlet Başkanı, Ukrayna askerlerinin faaliyetlerini tıpkı İkinci Dünya Savaşı’nda Sovyet topraklarında Nazilerin uyguladığı taktiklere benzetti.

Putin, “Üzücü olan tüm bunlar bana İkinci Dünya Savaşı’nı hatırlatıyor. O dönem Alman Nazi işgalcileri kentlerimizi, örneğin Leningrad’ı (yeni adı St.Petersburg) kuşatarak direkt yerleşim tesislerini ve orada oturan halkı hedef alıyor, saldırıyordu. Görüyorsunuz ne durumlara düştük? Bu korkunç, bu facia.” dedi.

Putin, Ukrayna ordusunun saldırılarına karşılık veren Rus yanlısı milislerin operasyonlarını da anlayışla karşıladıklarını vurgulayarak, “Milisler, insanların öldürülmemesi için kentleri hedef alan top ve diğer saldırı araçlarının bölgeden uzaklaştırılmasını amaçlıyor.” dedi.


CİHAN