Nazlı Ilıcak 12 Eylül'ü destekledi mi?

Sabah Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, 12 Eylül darbesini alkışladığı iddialarına nasıl bir yanıt verdi?

Nazlı Ilıcak 12 Eylülü destekledi mi?
05 Nisan 2012 Perşembe 11:14 tarihinde eklendi, 2.162 kez okundu.

 

Darbe ve medya
 
Darbelerle hiçbir zaman uzlaşmadım.
12 Eylül, kâbus gibi medyanın üzerine çökmüştü.
Hoşa gitmeyen en ufak bir cümle bile gazete kapatılmasına yol açıyordu.
Bu yüzden, her gazetede "otosansür" mevcuttu. Ben de, düşüncelerimi ifade etmek amacıyla makalelerimin içine denge sağlayıcı birkaç cümle serpiştiriyordum.
 
Ama zaman zaman eleştiri sözlerim çıkarılıyor, sadece lehteki ifadeler yazıda kalıyordu.
Balyoz, Ergenekon gibi davaların önemini vurguladığım için bazı meslektaşlarımız, 12 Eylül darbesini desteklediğimi iddia etmeye başladılar. Oysa 12 Eylül sürecinde, hem yazılarım dolayısıyla 3 ay Sağmalcılar Cezaevi'nde yattım, hem de Tercüman gazetesi hoşa gitmeyen makalelerim sebebiyle sıkıyönetim tarafından 3 kez kapatıldı.
 
Tercüman çalışanları, gazetenin kapatılmasına sebebiyet verdiğim için beni ağır bir dille eleştiriyordu.
 
Bu baskılardan bunaldım ve bir vesileyle Evren ile karşılaştığımda, gazeteyi kapatmak yerine beni hapse atmalarını söyledim. Evren, "Size zarar vermemek için böyle davranıyorduk" şeklinde konuşunca, "Gazetenin kapatılması bana daha çok zarar veriyor" dedim. O konuşmadan sonra, mahkemeden 3 aylık ceza çıktı. O günlerde Tercüman'da esen havayı Burhan Ayeri, sözde beni eleştirmek adına şöyle anlatıyor: "Tercüman'ın batışı Nazlı Ilıcak'ın Evrenspor yazısıyla başladı. Bu yazının gazeteye konulmaması olayının birinci dereceden şahidi Faik Akın'dır. Koymam deyince, Nazlı Hanım, 'Kemal Avustralya'dan gelsin soktururum' karşılığını verdi.
Faik, 'O zaman Ayşe tatile çıkar' diyerek kapatmayı hatırlattı.
 
Sonuçta Tercüman bir 30 Ağustos arefesi süresiz kapatıldı.
Bu, sonun başlangıcı değil de nedir? Enteresan bir kadın, Demirel mağdurken onu tutuyor; iktidardayken onun karşısına geçiyor.
Mesut Yılmaz ile muhalefetteyken arası iyiydi, Mesut Bey işbaşına geldi onun aleyhine yazmaya başladı; yani hep muhalif. Bir tek Erdoğan'a değil."
 
Hiçbir zaman darbe şakşakçısı olmadım. Kendilerine suç ortağı arayan darbeci kalemlere duyurulur.
 
Nazlı ILICAK / SABAH