Nazmiye Demirel'e veda

Süleyman Demirel, geçtiğimiz pazartesi gecesi hayatını kaybeden 86 yaşındaki eşi Nazmiye Demirel'in cenaze töreni için özel uçakla önce Isparta Süleyman Demirel Havaalanı’na oradan da helikopterle İslamköy’e geçti.

Nazmiye Demirele veda
30 Mayıs 2013 Perşembe 12:49 tarihinde eklendi, 1.007 kez okundu.

Süleyman Demirel, Demirel Vakfı’ndaki cenaze töreni öncesi dinlenmeye çekildi. Cenaze törenine katılımın çokluğu dikkati çekerken, şehir dışından gelenler için 2 bin kişilik Isparta’ya özel ‘kabune yemeği’ hazırlandı.

Cenaze töreninin yapılacağı yerde ve İslamköy’de bomba imha uzmanı köpekler sabahın erken saatlerinden beri arama yaptı. Cenaze evinde Kuran’ı Kerim okunurken, cenaze törenini 10’a yakın canlı yayın aracı takip ediyor.

Cenaze törenine katılmak için gelen Mehmet Ağar, siyasetçi eşi olmanın çok zor olduğunu, Nazmiye hanımın çileli bir hayat geçirdiğini söyledi.

Nazmiye Demirel’in cenazesi için İslamköy'de şimdiye kadar Doğru Yol ve Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Ali Şen, Doğru Yol Partisi eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar, Başkent Üniversitesi Rektörü Kenan Araz, Mehmet Haberal’ın kardeşi Ali Haberal, iş adamı Rahmi Koç ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Demirel’i ziyaret ederek taziyelerini dile getirdi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kıbrıs Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri, tutuklu CHP’li Milletvekili Mehmet Haberal, İşçi Partisi eski Genel Başkanı Doğu Perinçek’in çelenkleri tören alanında yerini aldı.


CİHAN