Nazmiye'nin evinde büyük sevinç var

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda, kadınlar halter 40 kiloda mücadele eden ve 109 kiloyla dünya ve paralimpik rekoru kırarak altın madalya kazanan Nazmiye Muslu'nun, Konya'daki ailesinin mutluluğuna diyecek yok.

Nazmiyenin evinde büyük sevinç var
31 Ağustos 2012 Cuma 15:29 tarihinde eklendi.

 

Muslu'nun annesi Sıddıka Muslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok gururlu ve sevinçli olduklarını söyledi. 
     
''Ayaklarımız yerden kesildi'' diyen Muslu, ''Bu başarıyı bekliyorduk. Kendi de bekliyordu. 'Madalyada gözüm yok, amacım o bayrağı en yükseğe çekmek' diyordu. Bu zamana kadar çalıştı. Azmin zaferi diyoruz, başka ne diyelim'' dedi. 
     
Başlangıçta ''çok zor iş'' demiş- 
     
Nazmiye'nin çok gayretli olduğunu ifade eden Muslu, ''Azimli yavrum benim. Zamanında 'Aman anneciğim, git çalış' dedim. 'Anne çok zor iş, gitmeyeceğim' dedi. 'Gideceksin' dedim. Şimdi de 'Anne, başarımı sana borçluyum, senin sayende bu başarıyı yakaladım' diyor. Çok mutluyuz, başka ne diyelim'' ifadelerini kullandı. 
     
Nazmiye'nin babası İsmail Muslu ise Nazmiye'yi, ''Hadi kızım, yolun açık olsun, ne muradın varsa Allah versin'' sözleriyle uğurladıklarını ve kızlarının gittiği günden bu yana televizyonun başında olduklarını belirtti. 
     
'Rabbim ona öyle yardım etmiş ki''- 
     
Nazmiye'nin 104 kiloyu kaldırmasının ardından 'Nazmiye şampiyon!' diye bağırdığını anlatan Muslu, şunları kaydetti: 
     
''Oğullarım 'baba kesin konuşma' dedi. 'Oğlum şampiyon Nazmiye' dedim. Rabbim ona öyle yardım etmiş ki 106 kiloyu kaldırdı. Sonra 109'u kaldırdı. İstiklal Marşı okunurken gözlerim yaşardı. Olimpiyatlarda diğer halterciler madalya alamadı ama Nazmiye aldı. Nazmiye ile konuştum. Salondakiler Nazmiye'den tekrar kaldırmasını istemişler. Çok gururluyuz, Türkiye için büyük başarı.'' 
     
Muslu, engelli evlatları olan ailelere; çocuklarını evlere kapatmayıp, spora yönlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.