NBA'da lokavt sona erdi

NBA'de takım sahipleri ve oyuncular sendikası, her konuda anlaştı. Yeni sezonun 25 Aralık'ta başlaması bekleniyor

NBAda lokavt sona erdi
26 Kasım 2011 Cumartesi 11:03 tarihinde eklendi.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA), kulüp sahipleriyle oyuncu temsilcilerinin, lokavtı sona erdirecek olası anlaşma üzerinde sözlü de olsa uzlaşmaya vardıkları açıklandı. 

     
NBA Başkanı David Stern, "Tüm bunların sona ereceği ve sezonun 25 Aralık'ta başlayacağı konusunda iyimseriz" diye konuştu. 
     
Sendika yetkilisi Billy Hunter da açıklamasında, olası anlaşmanın, tüm tarafları memnun edeceği düşüncesinde olduklarını söyledi. 
     
Tarafların, lokavta neden olan anlaşmazlıkları gidermek için dün yapılan ve 15 saat kadar süren toplantıda uzlaşmaya vardıkları belirtiliyor. 
     
Görüşmelere yakın kaynaklar, olası anlaşmanın, 66 karşılaşmanın yer aldığı maç takviminin 25 Aralık itibariyle başlamasını öngördüğünü söylüyorlar. 
     
Nitekim hayata geçirilmesi için anlaşmanın, her iki tarafta yapılacak oylamada çoğunluğun onayını alması, yani 29 kulübün en az 15'i, oyuncular sendikası üyelerinin salt çoğunluğu tarafından kabul edilmesi gerekiyor. Sendika komitesinin olası anlaşmayı bugün görüşmesi ve onaylayarak sendika yönetimine iletmesi bekleniyor. 
     
Ağırlıklı olarak gelir paylaşımından kaynaklanan anlaşmazlığın yol açtığı 149 günlük lokavt sürecinin son bulmasının ardından, hazırlık kamplarının 9 Aralık'ta başlaması öngörülüyor.
 
TÜRK TAKIMLARI ŞOKTA
 
NBA'de uzun süredir devam eden lokavtın sona erecek olması, kadrosunda NBA oyuncuları bulunduran Beko Basketbol Ligi takımlarını zora soktu. 
     
Lokavtın sona ermesiyle Beko Basketbol Ligi'nde forma giyen 6 oyuncu ABD'ye dönecek. Beşiktaş Milangaz Deron Williams ve Semih Erden'i, Galatasaray Medical Park Zaza Pachulia'yı, Fenerbahçe Ülker Thabo Sefolosha'yı, Anadolu Efes Ersan İlyasova'yı, Türk Telekom ise Mehmet Okur'u kaybedecek. 
     
Bu durumdan en çok etkilenecek kulüp ise Beşiktaş Milangaz olacak. Kadrosuna NBA oyuncuları Deron Williams ve Semih Erden'i katan ve bu oyuncuların katkısıyla hem ligde hem de Avrupa kupalarında başarılı sonuçlar alan siyah-beyazlılar, lokavtın sona ermesiyle en çok sıkıntıya giren takım oldu. 
     
Beşiktaş, Williams ve Semih'in ardından NBA'in yıldız oyuncularından Lamar Odom ile de anlaşırken, NBA'de kulüp sahipleri ve oyuncular sendikasının sözlü anlaşmaya varmasıyla bu transferi de gerçekleştiremeyecek.